Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Η ευλογιά των πιθήκων, η οποία προσφάτως ξεκίνησε να απειλεί και τον Άνθρωπο, εξελιγμένο είδος αυτών κατά τον Δαρβίνο, έχει... Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Η ευλογιά των πιθήκων, η οποία προσφάτως ξεκίνησε να απειλεί και τον Άνθρωπο, εξελιγμένο είδος αυτών κατά τον Δαρβίνο, έχει προκαλέσει την ανησυχία τόσο των επιστημόνων, όσο και του καθενός από εμάς. Καθώς δε, ούτε γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί και ποια μέτρα προφύλαξης, ακριβώς, θα πρέπει να λάβουμε, ενώ παράλληλα οι επιστήμονες ανησυχούν και μελετούν μετά σπουδής το φαινόμενο, διάφορες προσωρινές μεθοδεύσεις προτείνονται για να αποφύγουμε τυχόν μόλυνσή μας.



Μέχρι δε να υπάρξει κάποια τεκμηριωμένη επιστημονική πρόταση, τα  Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών («ECDC»), εκπόνησαν τις δικές τους απόψεις και οδηγίες, τις οποίες και έθεσαν στην δημοσιότητα.

Επειδή μάλιστα, πιθανολογείται ότι η μόλυνση αυτή μεταδίδεται και μέσω της ερωτικής συνεύρεσης δύο ατόμων, γεγονός το οποίο είχε θορυβήσει τους ερωτικούς συντρόφους ανά τον κόσμο και είχαν προβληματιστεί μέχρι και απόλυτης αποχής, ο επιστημονικός αυτός Οργανισμός, εξέδωσε «Οδηγία», σύμφωνα με την οποία προτείνεται στους επιθυμούντες να …συνευρίσκονται εξ’ αποστάσεως χωρίς να απεκδύονται των ενδυμάτων τους, ή έστω καλύπτοντας τα μέρη των «πληγών» καλά και προσεχτικά, και να αυτοϊκανοποιούνται ταυτοχρόνως, εξ’ αποστάσεως τουλάχιστον δύο μέτρων.

Προτείνει ακόμη για μεγαλύτερη ασφάλεια, «σεξ» μέσω τηλεφώνου ή κομπιούτερ.

Ό,τι μπορεί κάνει η Επιστήμη για να μην στεναχωριόμαστε…



error: Content is protected !!