ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ξεκίνησε, προχθές, στις ΗΠΑ η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19 των παιδιών κάτω των 5 ετών, και πάρα-πολλοί  γονείς εξέφρασαν... ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ξεκίνησε, προχθές, στις ΗΠΑ η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19 των παιδιών κάτω των 5 ετών, και πάρα-πολλοί  γονείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους καθώς επιθυμούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τις επιπτώσεις τις νόσου, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι», δήλωσε η Αμίσα Βάκιλ, μητέρα δύο αγοριών 3 ετών, που φοράνε μπλουζάκια «Spiderman» και περιμένουν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, σε παιδιατρικό νοσοκομείο του Χιούστον στο Τέξας. Ένα από τα δίδυμα υποβλήθηκε σε τρεις επεμβάσεις καρδίας τούς πέντε πρώτους μήνες της ζωής του. «Αντιμετωπίζει πολύ αυξημένο κίνδυνο, οπότε καταλαβαίνετε ότι ζούσαμε σε μια μικρή «φούσκα» στη διάρκεια όλης της πανδημίας. Τώρα έχει μια μικρή πανοπλία που τον βοηθά»,  δήλωσε η μητέρα του.



Ο δε Πρόεδρος Μπάϊντεν, καθώς εφοδιάστηκαν όλες οι αμερικανικές Πολιτείες με επάρκεια εμβολίων, επεσήμανε πως «Είναι ένας ιστορικός σταθμός, ένα μνημειώδες βήμα προς τα εμπρός. Για πρώτη φορά στη μάχη μας κατά αυτής της πανδημίας, σχεδόν κάθε Αμερικανός θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας εμβόλια».

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα το πράσινο φως για τη χρήση των εμβολίων των «Pfize» και «Moderna» στα βρέφη από την ηλικία των 6 μηνών, τα παιδιά και τους εφήβους, ενώ η  Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων εξετάζει αυτή την περίοδο το εμβόλιο της «Moderna» για χρήση στα παιδιά κάτω των 6 ετών και ενδέχεται να ακολουθήσει τη σύσταση των ΗΠΑ. Λίγες άλλες χώρες – ανάμεσά τους η Αργεντινή, το Μπαχρέιν, η Χιλή, η Κίνα, η Κούβα, το Χονγκ Κονγκ και η Βενεζουέλα-, χορηγούν εμβόλιο κατά της covid-19 στα πολύ μικρά παιδιά, όμως τα εμβόλια mRNA θεωρούνται «τεχνολογία αιχμής» σε αυτόν στον τομέα.



Στην Ελλάδα, τώρα, που τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται καθημερινά, ένεκα, λέει, της μετάλλαξης «Omicron5», κυρίως σε τουριστικά νησιά, τα οποία δέχθηκαν χιλιάδες ξένους τουρίστες και φορείς, οι ειδικοί απεφάσισαν να εμβολιάσουν με τη τέταρτη δόση άπασες τις ηλικίες από 35 και άνω, ενώ κάποιος ζήτησε ο εμβολιασμός να γίνει απόλυτα υποχρεωτικός, την στιγμή που άλλοι είναι αντίθετης γνώμης.

Εντωμεταξύ, στην Αγγλία, δικαστική απόφαση εξεδόθη με αποζημίωση ύψους 120. 000 ευρώ για τον μουσικό «Lord Zion» που πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία την οποία προκάλεσε  το βρετανικό εμβόλιο, ύστερα από προσφυγή των οικείων του στα Δικαστήρια.

Κάπως δύσκολο, ορισμένες φορές, να καταλάβεις ορισμένες αντιφάσεις.



error: Content is protected !!