4 Ιστορικά σφηνάκια των 80s και 90s που χάθηκαν από τα μπαρ 4 Ιστορικά σφηνάκια των 80s και 90s που χάθηκαν από τα μπαρ
Σήμερα, θα παρουσιάσουμε 4 σφηνάκια των 80s και 90s που αν και μέχρι σήμερα είναι αξέχαστα δεν τα βλέπεις πλέον στα μπαρ αφού οι νέοι δεν τα... 4 Ιστορικά σφηνάκια των 80s και 90s που χάθηκαν από τα μπαρ

Σήμερα, θα παρουσιάσουμε 4 σφηνάκια των 80s και 90s που αν και μέχρι σήμερα είναι αξέχαστα δεν τα βλέπεις πλέον στα μπαρ αφού οι νέοι δεν τα γνωρίζουν!

Αυτά τα πολύπλοκα σφηνάκια αντικαταστάθηκαν στη συνέχεια από απλούστερα όπως το jagermeister, το Bailys, η Ursus vodka με γεύση βατόμουρου, η smirnoff North και η κίτρινη ή λευκή τεκίλα.

Ωστόσο, οι παλιοί σίγουρα θα αναπολούν αυτά τα δημιουργικά κοκτέιλ και τις αξέχαστες στιγμές της χρυσής εποχής των 80s-90s.

Πάμε να θυμηθούμε λοιπόν 4 ιστορικά σφηνάκια που σπάνια βλέπεις σήμερα!

Καμικάζι

Σφινάκι καμικάζι με φέτα λάιμ
Σφηνάκι καμικάζι

Αν τα ’80s μπορούσαν να χωρέσουν σε ένα ποτήρι, τότε αυτό θα ήταν αναμφισβήτητα ένα σφηνάκι καμικάζι. Μια ολόκληρη γενιά μεγάλωσε με αυτό το αυτοκαταστροφικό σφηνάκι που αποτελείτε από Βοτκα, Triple Sec και χυμό λάιμ.

Βήτα 52

σφηνάκι Βίτα 52
σφηνάκι Β52

Αυτό το σφηνάκι έκανε τέτοιο πάταγο τη δεκαετία του 90 με αποτέλεσμα πολλά μπαρ να ονομαστούν Β52. Αν κάποιος σήμερα σας ζητήσει αυτό το σφηνάκι σίγουρα θα είναι πάνω από 40 χρονών. Για να φτιάξουμε αυτό το σφηνάκι ρίχνουμε προσεκτικά σε στρώσεις με τη σειρά λίγο Kahlua, λίγο Bailey’s και τέλος λίγο Grand Marnier.

Σφηνάκι Καρπούζι

Σφηνάκι καρπούζι
Σφηνάκια καρπούζι

Το αγαπημένο σφηνάκι των γυναικών που περιλαμβάνει Southern Comfort, Αμαρέτο (Amaretto), χυμό πορτοκάλι, Κουαντρό (Cointreau) και γρεναδίνη. Το πιο νόστιμο και ταυτόχρονα το πιο επικίνδυνο σφηνάκι, αφού στα πάρτι δεν μπορούσες να σταματήσεις να κερνάς τα κορίτσια και στο τέλος τα μισά που κερνούσες τα έπινες εσύ. Δηλαδή με λίγα λόγια, ακόμη και να έτρωγες χυλόπιτα, άξιζε τον κόπο.

Το σπέρμα του μπάρμαν

Σφηνάκι το σπέρμα του μπάρμαν
Σφηνάκι το «σπέρμα του μπάρμαν»

Όλοι στο παρελθόν βάλαμε μια φίλη μας να ζητήσει από τον μπάρμαν το σπέρμα του για να δούμε πως θα αντιδράσει.

Μη με παρεξηγήσετε, αφού μιλάμε για το πασίγνωστο σφηνάκι του παρελθόντος, που ονομάζεται «σπέρμα του μπάρμαν».

Για να φτιάξουμε αυτό το σφηνάκι θα χρειαστούμε τα 5 λευκά (λευκή βότκα, λευκό ρούμι, triple sec, λευκή τεκίλα, λευκό τζιν) και στο τέλος θα προσθέσουμε μερικές σταγόνες λικέρ καρύδας Batida de Coco.

brazilgreece.com

error: Content is protected !!