ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ελάχιστοι δεν θα έχουν παρατηρήσει σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε, πως η εποχή μας διακρίνεται από ένα τεράστιο φάσμα... ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ελάχιστοι δεν θα έχουν παρατηρήσει σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε, πως η εποχή μας διακρίνεται από ένα τεράστιο φάσμα αντιφάσεων, αντιφατικών σκέψεων, αποφάσεων και γεγονότων. Έγραφα εχθές λοιπόν για κάποιες αντιφάσεις, επί του θέματος της COVID19, μίας υπόθεσης η οποία μας ταλανίζει και μας εξουδετερώνει ψυχολογικά και σωματικά, εδώ και τρία χρόνια. Συνεχίζω επ’ αυτού και σήμερα, καθώς νέες ειδήσεις εμφανίστηκαν στο προσκήνιο με τον Γενικό Γραμματέα Οργανισμού Υγείας, να δηλώνει στην Τηλεόραση πως ποτέ δεν ήταν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην Ελλάδα, και κατά την στιγμή, μάλιστα, κατά την οποία οι εν αναστολή εργασίας Υγειονομικοί βρίσκονται για πολλούς μήνες εκτός Νοσοκομείων, τιμωρημένοι γιατί αρνήθηκαν την επιβολή του μέτρου, καθώς και οι άνω των εξήντα, επίσης τιμωρήθηκαν με μηνιαίο πρόστιμο εκατό ευρώ για τον ίδιο λόγο.



Άλλο τώρα και σχετικά με την επιβολή και της τέταρτης δόσης σε ηλικίες τριάντα έως πενήντα εννέα ετών, από μεθαύριο Δευτέρα, για την οποία ωστόσο ο  καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος πιστεύει πως η εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού δεν συνοδεύεται από την αναγκαία τεκμηρίωση, επισημαίνει διευκρινίζοντας πως: «Εφόσον δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα τότε δεν θα έπρεπε να γίνει και η σχετική εισήγηση αυτή τη χρονική περίοδο».



Όμως, δεν είναι μόνο η πανδημία, είναι πολλά τα αντιφατικά που καθημερινά ακούμε, βλέπουμε, αντιμετωπίζουμε, βιώνουμε.  Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ, όπου μία πολυετής διαμάχη βρίσκεται σε εξέλιξη και όπου ακόμη και έφηβοι οπλοφορούν και σκορπίζουν τον θάνατο χωρίς λόγο, καίτοι πολλοί είναι οι υποστηρικτές της απαγόρευσης ανεξέλεγκτης οπλοκατοχής, το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε προχθές ως αντισυνταγματικό έναν νόμο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης που αφορούσε την οπλοκατοχή, επικυρώνοντας εν παρόδω το δικαίωμα των Αμερικανών να κυκλοφορούν οπλισμένοι έξω από το σπίτι τους.



Για τους πολέμους, οι οποίοι ανάβουν καθημερινά σε κάθε γωνιά της Γης, ακούμε πάντα τα πλέον αντικρουόμενα επιχειρήματα και πολύ συχνά οι απόψεις και ποικίλουν και αλλάζουν συχνά ανάλογα με τα διακυβευόμενα συμφέροντα. Προκειμένου ενός θερμού επεισοδίου αυτόν τον καιρό με την γείτονα Τουρκία, και παρ’ όλο το εμπάργκο όπλων που είχε επιβάλει η Αγγλία, ο κ. Γιάννης Βαληνάκης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και υφυπουργός Εξωτερικών επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, απεκάλυψε προχθές μέσω  Twitter, την προτροπή του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον προς τον Έλληνα ομόλογό του «να μην αντιδράσει, όταν ο Ερντογάν μάς επιτεθεί στο ΝΑΤΟ», ενώ ήδη έχει αρθεί το εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία και η Αγγλία προτίθεται μάλιστα να παραδώσει και την παρτίδα Eurofighter, τα οποία τους έχουν ζητηθεί.

Και των αντιφάσεων, ουκ έστι τέλος.

error: Content is protected !!