ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Μία πολυάσχολη και πολυδουλεμένη μηχανή είναι ο κόσμος μας. Ως εκ τούτου και δεν πάει πολύ καλά και χρειάζεται πολλές... ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Μία πολυάσχολη και πολυδουλεμένη μηχανή είναι ο κόσμος μας. Ως εκ τούτου και δεν πάει πολύ καλά και χρειάζεται πολλές επιδιορθώσεις, ή πέταμα και μία καινούργια μηχανή μπας και δούμε καλύτερες ημέρες.

Επιλέγω κάποια νέα στοιχεία, από όσα συμβαίνουν στον κόσμο μας, αλλά και στην πατρίδα μας, όπως τα ανακοινώνουν τα ΜΜΕ, όπως τα βγάζουν οι στατιστικές, όπως τέλος πάντων συμβαίνουν και μας επηρεάζουν σήμερα.

Ο πληθωρισμός στην Ελλαδίτσα μας χτύπησε το 12% όπως ανακοίνωσε η «Eurostat» αυξάνουν καθημερινώς σε τιμές απλησίαστες, ενώ αυτά τα ταλαίπωρα «αναδρομικά» που όλο μας περιτριγυρίζουν αλλά ποτέ δεν τα βλέπουμε, θα επιστραφούν με απόφαση του ΣτΕ και σε όσους δεν έχουν προσφύγει στα Δικαστήρια.

Η οικολογική μας ευαισθησία, καλώς κρατεί. Από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, η βλάστηση στον Αμαζόνιο συρρικνώθηκε κατά 3.750 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όπως κατέγραψε ο δορυφορικός παρατηρητής «Deter», ενώ άλλοι δορυφόροι του «IPNER» εντόπισαν, μόνο τον περασμένο μήνα, 5. 562 εστίες φωτιάς στο απέραντο )τέως) δάσος, με απολογισμό του τελευταίου εξαμήνου 7. 533 πυρκαγιές, που όπως γνωρίζει και ο πλέον αδαής δεν μπαίνουν από μόνες τους.

Μπορεί να μην έγινε πόλεμος διεκδίκησης, πάντως τώρα έχουμε δύο «Αγαία» πελάγη, αυτό της χώρας μας και εκείνο της Τουρκίας, και όλα καλά, χωρίς ζημιές. Πάντως ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε πως δεν επιθυμεί πόλεμο με την Ελλάδα, αλλά θα προκύψουν πιθανώς κάποιες ειδικές επιχειρήσεις.

Για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση, αγόρασε πρόσφατα περισσότερο αέριο από την Αμερική, ενώ πρώτα το προμηθευόταν από την Ρωσία. Πάντως, ανακοινώθηκε πως από Οκτώβριο οι Γερμανοί (και θάναι οι μόνοι;) θα καταναλώνουν με Δελτίο ρεύμα και θέρμανση.

Στις ΗΠΑ, πάλι ένας Αφροαμερικανός μπήκε στο στόχαστρο της Αστυνομίας, η οποία του έδωσε και έμαθε με εξήντα σφαίρες. Ρεκόρ για γκίνες.  Εκεί πάλι, όπου ο κορωνοϊνός αντιμετωπίζεται με το ιαματικό χάπι της «Pfizer», υπό την ονομασία «Paxiovit», 170. 000 επίφοβοι ασθενείς το προμηθεύονται κάθε ημέρα.

Μια πανάρχαια παράδοση αναβίωσε και τελέστηκε στο Μεξικό, όπου ο Βίκτορ Ούγκο Σόσα, δήμαρχος του Σαν Πέδρο Χουαμελούλα παντρεύτηκε έναν αλιγάτορα που φορούσε νυφικό. Μάλιστα, ο γάμος σφραγίστηκε με ένα φιλί.

Μπορεί να γκρινιάζουμε για την ακρίβεια στην Ελλάδα, μπορεί να ανέβηκαν στα ύχη εισιτήρια πλοίων και αεροπλάνων, όμως όλοι σχεδόν φεύγουν μετά συνωστισμού σε «διακοπές» κάνοντας ό,τι βρούνε «παξιμάδι», όπως λέει ο λαός μας, για να χαρούν κι αυτοί λιγάκι.

Να προσέχουμε και τα κινητά μας λίγο περισσότερο από τέλη Αυγούστου, που θα αποτελούν «πορτοφόλι» ταυτοτήτων μας. Οι κλασσικές καταργούνται, και φανταστείτε πόσες κλοπές κινητών έχουν να γίνουν…

error: Content is protected !!