ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τα καταφέραμε και πάλι. Η Ελλάδα, για μία ακόμη φορά φλέγεται από άκρου εις άκρον. Ανάμεσα στα φλεγόμενα και ο... ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τα καταφέραμε και πάλι. Η Ελλάδα, για μία ακόμη φορά φλέγεται από άκρου εις άκρον. Ανάμεσα στα φλεγόμενα και ο μεγαλύτερος, -όπως θεωρείται-, ελαιώνας των Βαλκανίων. Καίγονται τα δάση σε πεδιάδες και βουνά, καίγονται σπίτια, περιουσίες, ζωές, και μένουμε και πάλι ενεοί μπροστά στην τεράστια καταστροφή, όπως δυστυχώς έτσι μέναμε δεκαετίες τώρα, χωρίς να μπορούμε να προλάβουμε και να εμποδίσουμε τα γεγονότα.

Όλα τα φταίει ο καιρός, όλα τα φταίνε οι ασυνείδητοι, αλλά κανείς δεν πληρώνει. Αλλά και τα παθήματα, δεν πιάνουν σε αυτούς, οι οποίοι θα έπρεπε να επιβάλλουν αυστηρότατους νόμους, κι έτσι όπως λέει και ο λαός «καλός κλέφτης, καλός νοικοκύρης», να διαγουμίζεται το παρόν και το μέλλον μας.           

Το πώς και το γιατί συμβαίνει στη χώρα μας αυτή η πυριφλεγής μανία, θα έπρεπε να είχε απασχολήσει σοβαρότερα και αποδοτικότερα το Κράτος, το οποίο και αυτό παρατηρεί ενεό τα διαδραματιζόμενα, αλλά συνήθως δίχως δραστικές πρωτοβουλίες.

Όμως, η Ελλάδα, δεν φλέγεται μόνο από τις φωτιές στα δάση. Αυτόν τον καιρό, κι άλλες πολλές φλόγες τσουρουφλίζουν τις ζωές μας. Η πανδημία, την οποία δεν   μπορούμε να δαμάσουμε, η κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των προϊόντων βασικής επιβίωσης, οι απειλές έξω από τα σύνορά μας, η προοπτική να μείνουμε τον χειμώνα χωρίς θέρμανση και φως, η ανεργία, η εγκληματικότητα, η διάλυση του εθνικού συστήματος υγείας, οι πενιχροί μισθοί και συντάξεις που οδηγούν στην φτώχια και την ανέχεια, είναι μεταξύ άλλων και αυτά φωτιές που μας κατατρώγουν.

Ποικιλοτρόπως φλέγεται η Ελλάδα και είμαστε αδύναμοι να κάνουμε κάτι για να σταματήσουμε τις φλόγες, πριν μεταβάλλουν την χώρα μας σε κρανίου τόπο.

error: Content is protected !!