ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ο κάθε άνθρωπος επί της Γης, έχει το δικαίωμα να βλέπει τα πράγματα και τα γεγονότα από διαφορετική οπτική γωνία... ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ο κάθε άνθρωπος επί της Γης, έχει το δικαίωμα να βλέπει τα πράγματα και τα γεγονότα από διαφορετική οπτική γωνία και από την δικιά του σκοπιά και έτσι να τα αντιλαμβάνεται, να τα κρίνει και να τα μεταδίδει. Και αυτό έπραξε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου π πρωθυπουργός μας, ο οποίος δήλωσε ότι όλα βαίνουν πολύ καλά στην Ελλάδα.

Είναι ντροπή βέβαια να διαψεύδεις μία δήλωση καλής θέλησης, ωστόσο, οπτική γωνία την ελλήνων πολιτών, μάλλον κάπως διαφορετικά βλέπει τα πράγματα και ιδιαίτερα την μεγάλη ακρίβεια παντού, σε συνάρτηση μάλιστα με την φτωχοποίηση, την ανεργεία, τους χαμηλούς μισθούς, τις πενιχρές συντάξεις, την ανεργία, τις απειλές των γειτόνων μας για πολεμική επέλαση, το κόστος ενέργειας, τις υψηλές και πολλαπλές φορολογίες, τα καθημερινά εγκλήματα, τις ληστείες, την υποβάθμιση της υγείας, τις απεργίες, την παρεμβατικότητα, τις παραβιάσεις των συνόρων μας από λαθρομετανάστες, τις πυρκαγιές που κανείς δεν μπορεί ούτε να σταματήσει αλλά ούτε καν να ελέγξει,  την χαμηλή ποιότητα ζωής και τον πληθωρισμό να καλπάζει στο 12,1%.

Σύμφωνα με «γκάλοπς», τα οποία έχουν την τιμητική τους από απόψεως διαρκούς διεξαγωγής τους, το 73% των Ελλήνων ανησυχούν για την ακρίβεια, η οποία καθημερινώς και μεγαλύτερη γίνεται.

Για παράδειγμα, από 21 Ιουνίου 2021 μέχρι και 21 Ιουνίου 2022, και πάντα σύμφωνα με τις στατιστικές, υπάρχουν αυξήσεις από 20 έως 30% σε προϊόντα super-market, σε μέσα μαζικής μεταφοράς 48,5% σε αεροπορικά εισιτήρια, 20,4% σε ακτοπλοϊκά, 27, 7% σε Ξενοδοχεία, 13% σε εισιτήρια κινηματογράφου.

Στον τομέα της διατροφής, ενδεικτικά αναφέρονται αυξήσεις στις τιμές ως εξής:

Γάλα φρέσκο: από 1,18 στα 1,41
Λάδι: από 6,32 στα 8,25
Ψωμί το κιλό: από 1,60 στα 2,60
Κρέας: 14,9%
Σαρδέλα : από 3,00 στα 5,00
Φασόλια φρέσκα : από 2,50 στα 3,99
Ζάχαρη: από 0,74 στα 1,20
Βερίκοκα : από 1,70 στα 2,89
Λαχανικά: 11,3 %

και έπεται συνέχεια.

Στα περί ενέργειας, την οποία λέγεται πως θα εξασφαλίσουμε από Βουλγαρία, προς το παρόν η αύξηση κατατάσσεται ως εξής: φυσικό αέριο 171,7%, ρεύμα 70%, με διαρκείς φόβους διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος, καύσιμα 45,6%. Όσο για τα ενοίκια 26%, απλησίαστες οι πωλήσεις ακινήτων, και η Εφορία απέκτησε τον περασμένο μήνα άλλους 800. 000 «κακοπληρωτές».  

Ακούμε πως οι αγρότες, ένεκα της αύξησης της ενέργειας δεν μπορούν να συνεχίσουν τις καλλιέργειές τους, περιφρονούνται οι θέσεις εργασίας γιατί τα μεροκάματα είναι πενιχρά και αναξιόπιστα, ενώ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός φαίνεται να έχει ανησυχίες, δηλώνοντας στην Βουλή ότι «νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη», παραδοχή, η οποία ίσως οδηγήσει μία ημέρα και στην δικαίωση εκ μέρους του Κράτους.

Δήλωσε επίσης και αυτό, ο πρωθυπουργός μας και μας πάγωσε το αίμα, όπως κάποτε ο Μίκης Θεοδωράκης είχε συμβουλεύσει: «Ή ο Καραμανλής, ή τα τανκς»!. Τώρα, ο κ. Μητσοτάκης προειδοποιεί: «Κοιτάχτε μην πέσω και έρθει ο Τσίπρας», χωρίς όμως να εξηγεί τι θα πάθουμε. Από την άλλη πάντως, φημολογείται ότι ετοιμάζει δωράκια στους συνταξιούχους, ίσως επαναφέρει τους υγειονομικούς στις υπηρεσίες τους, αυξάνει τον κατώτερο μισθό κατά 63 ολόκληρα ευρώ και άλλα τινά.

Και τον όλεθρο του κορωνοϊού, πού τον βάζεις; Εχθές πάλι, 18. 214 κρούσματα, 3.895 επαναλοιμόξεις σε πλήρως ή μερικώς εμβολιασμένους ως επί το πλείστον, 101 διασωληνώσεις και 23 θάνατοι.

Και όλα τέλεια στην Ελλάδα!

error: Content is protected !!