Πρόταση για αδελφοποίηση πόλεων λόγω του Ετους ΕΥΡΙΠΙΔΗ Πρόταση για αδελφοποίηση πόλεων λόγω του Ετους ΕΥΡΙΠΙΔΗ
Εφέτος, μετά την περιπέτεια του covid, από ευτυχή συγκυρία έρχονται στο προσκήνιο οι επετειακές εκδηλώσεις για το «έτος Ευριπίδη», του διασημότερου τέκνου της Σαλαμίνας... Πρόταση για αδελφοποίηση πόλεων λόγω του Ετους ΕΥΡΙΠΙΔΗ

Εφέτος, μετά την περιπέτεια του covid, από ευτυχή συγκυρία έρχονται στο προσκήνιο οι επετειακές εκδηλώσεις για το «έτος Ευριπίδη», του διασημότερου τέκνου της Σαλαμίνας παγκοσμίως – που δικαιωματικά επωμίζονται οι φορείς της τοπικής και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης του τόπου μας.

Ταπεινή μου σκέψη είναι στα πλαίσια αυτά να επεκταθούν αυτές οι εκδηλώσεις – για τον πανελλήνιο χαρακτήρα τους – και στον τόπο του τραγικού θανάτου του Ευριπίδη, όπου ήταν η ιστορική πόλη Αρέθουσα της Μυγδονίας, τόπος φιλοξενίας του εκείνους τους χρόνους, από τον βασιλιά Αρχέλαο της Μακεδονίας – δηλαδή στην σημερινή δημοτική κοινότητα της Ρεντίνας, στο ανατολικό άκρο της λίμνης Βόλβης και στην είσοδο των Μακεδονικών Τεμπών, στο χαμηλό πλάτωμα ΝΔ του Κάστρου αυτής της κοινότητας, όπου ο μεγάλος αυτός τραγικός ποιητής κατασπαράχθηκε το 405 π.Χ. από τους σκύλους του Αρχέλαου και όπου τάφηκε με θλίψη και τιμές.

Εκεί του πρέπει το στήσιμο μιας αναθηματικής πινακίδας από τους σύγχρονους Σαλαμίνιους, στα πλαίσια τελετής αδελφοποίησης.

Για την επικοινωνία και για τα περαιτέρω, σημειώνεται:
Δήμος Βόλβης (Σταυρός Θεσσαλονίκης – Τ.Κ. 57014 – Δημοτική ενότητα Ρεντίνας), με δήμαρχο τον Διαμαντή Ι. Λιάμα, οικονομολόγο, τετράκις εκλεγέντα!
(Γραμματεία Δημάρχου 23970 61661,
E-mail: dimos@dimosvolvis.gr

Με τιμή,
Αχιλλέας Ευαγ. Μπιθιζής

error: Content is protected !!