ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τις «πλάκες» του, λοιπόν, έχει αυτός ο κόσμος μας. Εκεί που κλαις, εκεί γελάς κι εκεί που σε πλακώνουνε τα... ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τις «πλάκες» του, λοιπόν, έχει αυτός ο κόσμος μας. Εκεί που κλαις, εκεί γελάς κι εκεί που σε πλακώνουνε τα σοβαρά και τραγικά, εκεί σε βρίσκουν και τα εύθυμα και ξεκαρδιστικά.  Έτσι είναι η ζωή και πένητες γίνονται πλούσιοι και οι άλλοι ψωμί δεν έχουνε να φάνε. Κύκλος είναι και γυρίζει…

Μέσα σε αυτόν τον κύκλο, λοιπόν, της καθημερινότητας, ας εντρυφήσουμε και σήμερα, προκειμένου να νιώσουμε χαρά ή λύπη, ευτυχία ή δέος από όσα συμβαίνουν γύρω μας. Κι όπως οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως δημιουργούν ακτινοβόλο μηχανισμό να διαλύει δορυφόρους και διαστημόπλοια στον αέρα, οι Αμερικανoί επιχαίρουν γιατί το διαστημικό τηλεσκόπιό τους κατόρθωσε, από κοντά στην Ήλιο μας, να  διαπεράσει 13, 8 δισεκατομμύρια πλανητικής ζωής και να φωτογραφίσει το Σύμπαν, όπως ήταν τον καιρό εκείνο, λες και η στιγμή έμεινε αναλλοίωτη και μουσιακή.

Στην χώρα μας, την οποία μαστίζει η ακρίβεια, αν όχι και η πείνα, οι Τράπεζες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάσχεση 85.000 οικιών για ανεξόφλητα χρέη, ενώ η Γερμανία, η οποία προσανατολίζεται να αγοράζει αέριο από ΗΠΑ, παρουσιάζει έλλειμμα 1 δις ευρώ στο εμπορικό της ισοζύγιο, και η Ρωσία μετά το οικονομικό εμπάργκο που της κήρυξαν Αμερική και Ευρωπαϊκή Ένωση, κατόρθωσε να φτάσει στο ρεκόρ των 70,1 δις δολαρίων σε πλεόνασμα.

Έχουν ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, θα προστεθούν 500 κλίνες ακόμη στα νοσοκομεία και παύουν να ανακοινώνονται ασθενείς και θάνατοι, ίσως για να μην τρομάζουμε. Στην χώρα μας πάλι, κατά 52% αυξήθηκαν τα κρούσματα βίας μεταξύ ανηλίκων, ενώ η Κυβέρνηση εφιστά την προσοχή στους δημόσιους υπαλλήλους, να συμπεριφέρονται με το γάντι στους πολίτες και να μην δέχονται ως δώρο ούτε ένα μπουκάλι κρασί και υπόσχεται συντάξεις με ένα «κλικ» από το κομπιούτερ μας.

Επτά δεσμεύσεις Τσίπρα προς ελληνικό λαό, όταν έλθει και πάλι στην εξουσία, ενώ ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις δικές του στην Έκθεση Θεσσαλονίκης, πιστεύοντας πως θα κυβερνήσει για άλλη μία τετραετία.

Το 64%  των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ απορρίπτει τις ενέργειες Μπάϊντεν, ενώ εκείνος δηλώνει προς Τουρκία μεριά πως τα νησιά του Αιγαίου ανήκουν στην Ελλάδα, μαζί και ολόκληρη η Κρήτη.

Ο καύσωνας της Ιβηρικής το βάζει προς Γαλλία και Αγγλία, και η Ελλάδα συνεχίζει να καίγεται και είναι ακόμη αρχή καλοκαιριού, χωρίς κανείς να ευθύνεται, καθώς οι εμπρηστές πάντα ξεφεύγουν.  

Κι ενώ η Σρι Λάνκα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και το Ντονέτσκ ζητά αναγνώριση της ανεξαρτησίας του και από την Βόρια Κορέα, και οι ΗΠΑ στέλνουν άλλο 1,7 δις δολάρια στην Ουκρανία για ενίσχυση, ο Μπεν Τζόνσον, του οποίου έχουν βρεθεί οκτώ υποψήφιοι αντικαταστάτες του, δηλώνει πως θα φύγει με ψηλά το κεφάλι από την διακυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας.

Και άλλα πολλά …

error: Content is protected !!