ΤΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ; ΤΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Μία επανάληψη φαίνεται πως είναι η ζωή, γι’ αυτό θα είναι που βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια, κάποιες φορές... ΤΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Μία επανάληψη φαίνεται πως είναι η ζωή, γι’ αυτό θα είναι που βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια, κάποιες φορές σε εξέλιξη. Ο Μάνος, η Πισπιρίγκου, ο Λιγνάδης, ο Φιλιππίδης, τα υποσχόμενα από κυβερνήσεις και αντιπολιτευόμενους, οι εμμονές στον ιό και τους πολέμους, οι πυρκαγιές, το Ε.Σ.Υ., οι συντάξεις,  οι επιδοτήσεις, η ενέργεια, ο πληθωρισμός, οι υπερτιμήσεις, οι παραφιλολογίες επί παντός επιστητού και άλλα λίγα, χωρίς μια ανάσα αισιοδοξίας.

Συνεχίζει να καίγεται οι Ελλάδα, οι κατασταλτικές δυνάμεις πυρόσβεσης τις οποίες διαθέτουμε ανεπαρκείς, αλλά την καλή πράξη την κάναμε και στείλαμε δύο «Canadair» Γαλλία για ενίσχυση, γιατί και έχει φαίνεται πάσχουν από αποτελεσματική επάρκεια.



Ό,τι θέλεις ακούς. Γιατροί στο ΓΝ Λάρισας δέχθηκαν επίθεση με ένα τραυματία εξ’ αυτών, από συγγενή αποθεραπευθέντος με επιτυχία! Στην Πάτρα πάλι, στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», επειδή δεν εφημέρευε, έστειλαν από εκεί που ήρθε, έναν άντρα με πόνους στο στήθος και την πλάτη και μόλις αυτός πήγε πάρα-έξω, πέθανε! «Λάθος», λέει ο πρόεδρος, γιατί τον είδαν σε καλή κατάσταση (με τα μάτια, όχι με εξέταση) και ξέχασαν την ιατρική υποχρέωσή τους να τον εξετάσουν.

Επενδύσεις ενός δις για νέες δομές περίθαλψης παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα και παράλληλα προειδοποιήσεις για ρεύμα με διακοπές τον χειμώνα εν όψει. Ωστόσο θα διπλασιασθεί η παραγωγή ρεύματος από λιγνιτικές μονάδες, οι οποίες είχαν κλείσει ως αχρείαστες. Οι ανεμογεννήτριες που στήνονται παντού, θα λειτουργήσουν κάποτε; Κατ’ εκτιμήσεις δε, το πολυαναμενόμενο «pawer pass», δεν θα ξεπερνά, κατά μέσον όρον, τα 17 ευρώ τον μήνα, για όσο διαρκέσει. Και η Κομισιόν στέλνει τα προγνωστικά της: 8,9 πληθωρισμός έρχεται για την Ελλάδα οσονούπω, συνοδευόμενος από ακρίβεια (κι άλλη;) για όλο το 2023.



Η Ευρώπη, φαίνεται να καταδικάζει τους ηγέτες, του ς οποίους η ίδια ανεβάζει στους θώκους της Εξουσίας. Μετά τον Μακρόν και τον Τζόνσον, ήρθε και η σειρά του Ντράγκι. Μέχρι πού θα φτάσει το «ντόμινο»;

Εντωμεταξύ, μέσα στην ΕΕ ο καθένας πορεύεται όπως νομίζει. Έτσι, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, αφού ψήφισε το εμπάργκο κατά της Ρωσίας, τώρα αντιλήφθηκε πως μάλλον δεν ωφέλησαν σε ο,τιδήποτε την Ουκρανία, αντιθέτως δε, πλήττουν την ίδια την Ευρώπη, η οποία και είναι η μεγάλη χαμένη, δεν έχουν επιπτώσεις στις ΗΠΑ και ωφελούν σε κέρδη την Κίνα. Ενώ η Λετονία διά νόμου, απαγορεύει την προμήθεια φυσικού αερίου από την Ρωσία και ο Μακρόν αναστενάζει: «Πρέπει να προσαρμοστούμε σε μία Ευρώπη χωρίς φυσικό αέριο!».

Από την πλευρά της τώρα, η ίδια η ΕΕ έστειλε στα Σκόπια την κυρία Φον ντερ Λάϊνεν για να τα προειδοποιήσει πώς να δεν τα βρουν με την Βουλγαρία, ένταξη δεν βλέπουν, σύμφωνα με τους κανόνες δημοκρατικής αξιολόγησης που διέπουν την Ένωση.

Και πολλά άλλα…

error: Content is protected !!