ΗΘΙΚΗ VS ΓΥΜΝΙΣΜΟΥ ΗΘΙΚΗ VS ΓΥΜΝΙΣΜΟΥ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Για όσους δεν έχουν την τύχη να τον γνωρίζουν, -και γατί να τον γνωρίζουν άλλωστε, καθώς ένας τύπους παλιάς και... ΗΘΙΚΗ VS ΓΥΜΝΙΣΜΟΥ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Για όσους δεν έχουν την τύχη να τον γνωρίζουν, -και γατί να τον γνωρίζουν άλλωστε, καθώς ένας τύπους παλιάς και ηθικής  κοπής φαίνεται να είναι-, ο κύριος Μάσιμο Κόπολα, τυγχάνει Δήμαρχος  του Σορέντο, πόλη, η οποία έχει θέα στον κόλπο της Νάπολης στη νότια Ιταλία και αποκαλείται «πύλη προς την Ακτή Αμάλφι», και η οποία ένεκα των ακτών της, αλλά και της γραφικότητάς της, προσελκύει όλο το εγχώριο και το διεθνές «τζετ σετ».

Το Σορέντο βρίσκεται στη ομώνυμη χερσόνησο, όπου και η διάσημη ακτή του Αμάλφι. Οι πολύτιμοι λίθοι του Ποζιτάνο, του Αμάλφι και του Ραβέλο με βουοκαμβίλιες και με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Τυρρηνικού Πελάγους, κέρδισαν σαν φυσικό την προστασία της UNESCO το 1997.

Εκεί λοιπόν, ο αγαπητός Δήμαρχος, ο οποίος   ως φαίνεται είχε αγανακτήσει με την ξετσιπωσιά των τουριστών και τους ντόπιους μιμητές τους, εξέδωσε φιρμάνι, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύει την έκθεση σε κοινή θέα κατά τις μετακινήσεις τους, γυμνά στήθη και ξεσκέπαστους γλουτούς, προκειμένου, όπως είπε, να συγκρατήσει την ηθική κατρακύλα της πόλης, καθώς ενός γυμνού, μύρια κακά έπονται.

«Τέρμα με την απρεπή και άσεμνη συμπεριφορά», έγραψε ο Κόπολα. «Γι’ αυτό υπέγραψα το διάταγμα που απαγορεύει στους ανθρώπους να κυκλοφορούν με γυμνό στήθος καθώς και με μαγιό» επεσήμανε. «Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να προστατεύσουμε και να βελτιώσουμε την αξία ζωής, την ποιότητα ζωής και το σκηνικό μέσα στο κέντρο της πόλης και στους δημόσιους χώρους».

Πώς είπατε; Πεπαλαιωμένα μυαλά;

error: Content is protected !!