ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΟΝΕΙΡΟ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Η Αλήθεια είναι πως η νεότερη στον κόσμο ήπειρος, η Αμερική, ξεκίνησε πλάθοντας ένα όνειρο, το οποίο είχαν βάλει στοίχημα... ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΟΝΕΙΡΟ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Η Αλήθεια είναι πως η νεότερη στον κόσμο ήπειρος, η Αμερική, ξεκίνησε πλάθοντας ένα όνειρο, το οποίο είχαν βάλει στοίχημα οι άνθρωποί της, -φτωχοί ευρωπαίοι μετανάστες, με αυτόχθονες υποτακτικούς και μαύρους σκλάβους-, και είχαν κάθε πρόθεση να το επαληθεύσουν, εκείνο όμως φαίνεται πως χάθηκε στα μισά του δρόμου.

Από εκεί και ύστερα, υπήρξε η μεγάλη οικονομική ανάπτυξη με έμβλημα το «make money» και η ανάπτυξη σε υπερδύναμη, η οποία επέβαλε και συνεχίζει να επιβάλει την άποψή της παντού. Ο ρομαντισμός του ονείρου, μεταβλήθηκε, οδοιπορώντας, σε όνειρο της πανκυριαρχίας και το πέτυχε σε ένα μεγάλο ποσοστό.



Κάτω από αυτές τις συνθήκες, έπεισε η Αμερική και την Ευρώπη όλη να αντισταθεί στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, περιθωριοποιώντας την πρώτη με ανασταλτικά και συγχρόνως καταστρεπτικά εις βάρος της «εμπάργκο» και πέτυχε να την ακούσουν όλες οι χώρες της Ε.Ε. και να πράξουν τα δέοντα, με το γνωστό αποτέλεσμα της πτώχευσής τους, της πανακρίβειας που τα έπληξε και το δίλημμα αν τον χειμώνα που έρχεται οφείλει ο ευνομούμενος ευρωπαίος πολίτης να επιλέξει ανάμεσα στην πείνα και την παγωνιά, γιατί η πάταξη και των δύο εκ μέρους τους θα είναι αδύνατη, ένεκα άδειου πορτοφολιού.

Το ίδιο πρόβλημα όμως αντιμετωπίζουν και οι ΗΠΑ και η Ρωσία τον δικό της τον χαβά, να αντεπιτίθεται με δικά της «εμπάργκο», τα οποία ως φαίνεται οδήγησαν την Αμερική να ανακρούσει πρύμναν και όπως λένε οι ειδήσεις, να  ρίξει τα φτερά και να ξεκινούν την πορεία συνθηκολόγησης.



Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε, -και πάντα σύμφωνα με την ειδησεογραφία-, ότι θα επιτρέψει συναλλαγές με τη Ρωσική Ομοσπονδία που σχετίζονται με λιπάσματα, τρόφιμα, σπόρους, φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό, παίρνοντας πίσω όλες τις προηγούμενες απαγορεύσεις αγορών, αλλά και κυρώσεων σε όσους τα αγοράζουν! Επίσης ότι θα συνεχίσει μαζί της τα διαστημικά προγράμματα που έχουν από κοινού ξεκινήσει.

Κι ενώ και η Ιαπωνία φοβάται μήπως κλείσουν και προς αυτήν οι στρόφιγγες φυσικού αερίου από την Ρωσία, το αμερικανικό όνειρο, βγαίνει πλέον στον δρόμο τού απτού και επωφελούς ρεαλισμού. 

error: Content is protected !!