ΙΕΡΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ – ΑΝΙΕΡΕΣ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ ΙΕΡΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ – ΑΝΙΕΡΕΣ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Οι επιθέσεις των μαϊμούδων είναι συχνές. Στο Ουτάρ Πραντές ζει ένας τεράστιος πληθυσμός μαϊμούδων, που περιφέρονται ελεύθερα σε πολλές από... ΙΕΡΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ – ΑΝΙΕΡΕΣ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Οι επιθέσεις των μαϊμούδων είναι συχνές. Στο Ουτάρ Πραντές ζει ένας τεράστιος πληθυσμός μαϊμούδων, που περιφέρονται ελεύθερα σε πολλές από τις πόλεις της πολιτείας. Μετά τις ιερές αγελάδες στην Ινδία, σειρά έχουν οι μαϊμούδες κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους. Ωραίο το θέαμα, διασκεδαστικό μεγάλοι και μικροί τις κάνουν «χάζι» και αυτές συμπεριφέρονται άκρως φιλικά, παρ’ εκτός και αφηνιάσουν ως άλογα, οπότε, κάθε άλλο παρά σέβονται ο,τιδήποτε, ακόμη και την ζωή των παρευρισκομένων.

Πριν χρόνια, μία έξαλλη μαϊμού, είχε εισβάλει σε ένα λεωφορείο, το έβαλε μπροστά και κατόρθωσε να το τρακάρει.



Άλλες πάλι, έτσι και εξαγριωθούν μπορεί να τα κάνουν όλα γύρω τους «Γης Μαδιάμ», συχνά δε να επιτεθούν και σε ανθρώπους, κυρίως δε, σε μικρά παιδιά, όπως τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου στο χωριό Μπιτσπούρι, είχαν κατέβει στο ποτάμι, ίσως να ξεδιψάσουν ή να πάρουν το μπάνιο τους, επιτέθηκαν σε μία παρέα μικρών παιδιών που έπαιζαν ξέγνοιαστα και δολοφόνησαν ένα πεντάχρονο κοριτσάκι, όπως είχε γραφεί στους «Times of India».

Μόλις πριν λίγες ημέρες, μία ομάδα εξαγριωμένων μαϊμούδων εμφανίστηκε στην ταράτσα ενός τριώροφου σπιτιού στο Ουτάρ Πραντές όπου ένα μωράκι βρισκόταν με την οικογένειά του και μια από αυτές, η οποία σκαρφάλωσε μέχρι εκεί, το άρπαξε από το χέρι και το πέταξε στο κενό.

Αν έχεις τύχη διάβαινε, σε χώρα με μαϊμούδες …



error: Content is protected !!