ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΙΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΙΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τα πάντα και παντού καταρρέουν και είναι κάτι, το οποίο το αντιλαμβανόμαστε όλοι, φοβούμενοι τα χειρότερα, αλλά από χείρον από... ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΙΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τα πάντα και παντού καταρρέουν και είναι κάτι, το οποίο το αντιλαμβανόμαστε όλοι, φοβούμενοι τα χειρότερα, αλλά από χείρον από μία κατάρρευση;

Κατέρρευσαν οι προσδοκίες της Αμερικής που περνούσαν μέσα από ένα όνειρο απόλυτης τελειότητας και ευημερίας, όπως σήμερα καταρρέει η Ευρωπαϊκή Ένωση συμπαρασύροντας άπαντες τους εταίρους της, και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε σε μία αποστροφή του λόγου του: «Ανίκανοι οι ευρωπαίοι ηγέτες» και καλεί την Αμερική να αποτρέψει κάθε επιθυμία άλλων χωρών να καταστήσουν εαυτούς υπερδυνάμεις και να μετατραπούν σε παγκόσμιους ηγεμόνες.



Καταρρέει η Οικονομία της Ευρώπης, καθώς και αυτή της Τουρκίας και άλλων χωρών, κατέρρευσαν οι ηγέτες Μεγάλης Βρετανίας και Ιταλίας και πάμε για συνέχεια.

Με δύο λόγια, υπό κατάρρευσιν βρίσκονται τα πάντα στον πλανήτη μας, όπως οι εθνικές ταυτότητες, οι οικονομίες, οι ταυτότητες των λαών, οι παραδόσεις, η οικογένεια, ο πολιτισμός, οι ηθικές αξίες, οι θρησκείες, η φερεγγυότητα, τα πάντα.

Το ίδιο και στην Ελλάδα. Κατέρρευσαν οι σχέσεις μας με την Ρωσία, η οποία κάποτε είχε πρωτοστατήσει να ανάψει η σπίθα της επανάστασης κατά των Τούρκων και εχθές  μπήκαμε και επίσημα, -εκ μέρους της-, στην λίστα των εχθρών της! Παράλληλα όμως, τείνουν να καταρρεύσουν και οι αγαστές σχέσεις μας με την Ουκρανία στην οποία τόσο συμπαρασταθήκαμε, μετά τις δηλώσεις του υπουργού μας Εξωτερικών, ο οποίος διαμαρτύρεται απέναντι στην απαίτηση Ζελένσκι να κλείσουν λίγες επιχειρήσεις Ελλήνων, οι οποίοι ζουν και επιχειρούν στην Ρωσία, και γιατί ελληνικά πλοία μεταφέρουν επισιτιστικά εμπορεύματα από ρωσικά λιμάνια, αναφερόμενος μάλιστα και σε υποψίες διακίνησης λαθραίων όπλων.



Καταρρέει και η εμπιστοσύνη μας στις κυβερνητικές υποσχέσεις, όταν μας τάζουν μία καλύτερη ζωή και βλέπουμε να καταρρέει το Σύστημα Υγείας, να καίγονται τα πάντα, να δίνονται υποσχέσεις στους παθόντες που δεν τηρούνται, να μην υπάρχει πρόληψη του κακού, να ανεβαίνει ο πληθωρισμός, να μην μπορεί να επιβιώσει ο χαμηλόμισθος ή ο χαμηλοσυνταξιούχος, να μας απειλούν οι εχθροί και εμείς να σωπαίνουμε, να φεύγουν οι Έλληνες από τον τόπο και να αναπληρώνουν τις θέσεις τους λαθρομετανάστες, να ανθεί το έγκλημα, να καταρρέει ο Πολιτισμός μας, μαζί με το ιστορικό κτίριο του Ωδείου Αθηνών, το οποίο για να μην καταρρεύσει και να το αναστηλώσει, είχε αγοράσει το 2006 το Υπουργείο Πολιτισμού και ύστερα από δέκα έξη χρόνια, το άφησε από μόνο του να ολοκληρώσει, -προχθές-, την κατάρρευσή του. 

error: Content is protected !!