ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ; ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη «Όταν έχεις ένα εκατομμύριο ανθρώπους, 10 εκατομμύρια ανθρώπους, 100 εκατομμύρια ανθρώπους να ξεσηκώνονται, επειδή πεθαίνουν από την πείνα, τότε καλή... ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

«Όταν έχεις ένα εκατομμύριο ανθρώπους, 10 εκατομμύρια ανθρώπους, 100 εκατομμύρια ανθρώπους να ξεσηκώνονται, επειδή πεθαίνουν από την πείνα, τότε καλή τύχη», εξέφρασε τους φόβους του ο πρώην αξιωματικός της αμερικανικής θαλάσσιας υπηρεσίας πληροφοριών και αργότερα επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ, Scott Ritter.

Ο λόγος περί «πείνας», η οποία βρίσκεται προ των πυλών και με την οποία μας απειλούν προειδοποιώντας μας, όλοι οι επ’  αυτού ειδήμονες και ιδιαίτερα οι Κυβερνήσεις, οι οποίες ναι μεν υπόσχονται να συνδράμουν στην αντιμετώπιση του κακού, αλλά με άδεια ταμεία, -όπως παραπονούνται-, μάλλον  και αυτή η υπόσχεση θα κατακκριμνισθεί στον «καιάδα» της παγκόσμιας καταρρέουσας Οικονομίας.

Αναφερόμενος, μάλιστα, και στην πρόσφατη «συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για τα σιτηρά, επεσήμανε: «Πιστεύω πως τελικά θα φτάσει αρκετό σιτάρι στις παγκόσμιες αγορές, ώστε, – ελπίζω –, δεν θα πεθάνουν εκατομμύρια ανθρώπων από πείνα φέτος.

Και φαίνεται να κατέληξε επισημαίνοντας πως αν δεν λυθεί το μέγα πρόβλημα των «λιπασμάτων» το 2023 θα φέρει τεράστια καταστροφή για τον ανθρώπινο πληθυσμό του πλανήτη μας.

Φοβάται δε, πως αν επαληθευθεί, δεν θα υπάρχει επαρκές φαΐ για να τρώμε, οπότε και ο άνθρωπος, -αυτό το υπέροχο κάθαρμα-, προκειμένου να επιβιώσει, θα καταφύγει σε ληστείες και δολοφονίες και όποιος ζήσει, έζησε.

Από την άλλη πλευρά, Έκθεση του ΟΗΕ σημειώνει ότι το παγκόσμιο προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση μειώθηκε στα 71 έτη από τα 72,8 έτη το 2019, κυρίως λόγω της πανδημίας και το 2020, πρώτο έτος της πανδημίας για πρώτη φορά μετά το 1950 έχουμε μείωση του ποσοστού αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού! Συγκεκριμένα παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται με τον βραδύτερο ρυθμό από το 1950, έχοντας μειωθεί κάτω από το 1% το 2020, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Οι χώρες της υποσαχάριας Αφρικής αναμένεται να συνεισφέρουν πάνω από το ήμισυ της αναμενόμενης αύξησης έως το 2050. Ωστόσο, ο πληθυσμός 61 χωρών προβλέπεται να μειωθεί κατά 1% ή και περισσότερο από το 2022 έως το 2050, λόγω της μείωσης στη γεννητικότητα. Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι πάνω από το ήμισυ της προβλεπόμενης αύξησης στον παγκόσμιο πληθυσμό έως το 2050 θα αφορά οκτώ χώρες: Κονγκό, Αίγυπτο, Αιθιοπία, Ινδία, Νιγηρία, Πακιστάν, Φιλιππίνες και Ηνωμένη Δημοκρατία της Τανζανίας.

Η Ινδία αναμένεται να ξεπεράσει την Κίνα ως η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου το 2023, ενώ η παγκόσμια γεννητικότητα προβλέπεται να μειωθεί περαιτέρω στις 2,1 γέννες ανά γυναίκα έως το 2050.

Παγκοσμίως έχουν πεθάνει, εσχάτως, 6,38 εκατ. με κορωνοϊό (και όχι «από») ενώ οι νεκροί από τα «lockdowns» και τις παρενέργειες των εμβολίων υπολογίζονται σε δεκαπλάσιοι!

Ωραία! Κόψε από εδώ, κόψε από εκεί, ίσως περισσέψει και κάποιο σιτηρό και δεν αφανιστούμε όλοι!

error: Content is protected !!