ΟΙ ΠΙΘΙΚΟΙ, – γεννήτορές μας!-, ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ; ΟΙ ΠΙΘΙΚΟΙ, – γεννήτορές μας!-, ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Το οσμίστηκε μετά από έρευνές του και το δημοσίευσε στα 1859 ο βιολόγος Κάρολος Δαρβίνος, φοβούμενος μην του πάρει τα... ΟΙ ΠΙΘΙΚΟΙ, – γεννήτορές μας!-, ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Το οσμίστηκε μετά από έρευνές του και το δημοσίευσε στα 1859 ο βιολόγος Κάρολος Δαρβίνος, φοβούμενος μην του πάρει τα «πρωτεία» κάποιος άλλος συνάδελφός του, ονόματι Άλφρεντ Ράσελ Ουάλλας, ο οποίος ένα χρόνο πριν του είχε στείλει μία δική του μελέτη επί του ιδίου θέματος.

Έκτοτε, όλος ο κόσμος, -εκτός ορισμένων αντιρρησιών-, πίστεψε πως ο Άνθρωπος, ο «Homo sapiens», όπως αυθαιρέτως πολιτογραφήθηκε, προέρχεται από τα βάθη της Ζούγκλας, «καθαρός» απόγονος των πιθήκων!



«Πλάκα», δεν χωράει σε αυτά, και η Επιστήμη μιλάει πάντα τεκμηριωμένα και ουδέποτε λανθάνει, και αν κάτι τέτοιο συμβεί, οφείλεται σε άλλες διεργασίες της Φύσης, τις οποίες ακόμη δεν έχει προλάβει να χαρτογραφήσει και να ερμηνεύσει η Επιστήμη.

Οι μόνοι και νόμιμοι, οι οποίοι θα είχαν κάθε δικαίωμα να μην το  πιστέψουν, θα έπρεπε να οι ίδιοι οι πίθηκοι,  και να διαμαρτυρηθούν μάλιστα γι’ αυτήν την παρομοίωση, αλλά μάλλον θα είχαν καταλάβει πως είναι άσκοπο να τα βάζει κάποιος με τον εξελιγμένο (από πίθηκο) άνθρωπο και να ξύνει πληγές.

Σε τελευταία ανάλυση, μάλιστα, καλύτερα περνούν εκείνοι μέσα στον επίγειο παράδεισο (όσος τους έχει απομείνει!) της γήϊνης Φύσης, από ό,τι εμείς, οι εξελίξιμοι του είδους, οι οποίοι αποτύχαμε παταγωδώς παρά την εξελιξημότητά μας να τιμήσουμε την έννοια «Άνθρωπος» και να ξεφύγουμε από τα χνάρια των μαλλιαρών προγόνων μας.



Αυτοί, πλήρως ικανοποιημένοι από την μακαριότητα μέσα στην οποία ζουν, φαίνεται να κατάλαβαν ότι τελικά με τις συμπεριφορές μας τους προσβάλλουμε και εσχάτως μας στέλνουν εκδικητικά μηνύματα, μέσω όσων ασθενειών, τις οποίες εμείς, κατορθώνουμε να επεκτείνουμε σε πανδημίες. Μία από αυτές το Έιτζ και αφού είδαν πως δεν παίρνουμε χαμπάρι από προειδοποιήσεις, μας στέλνουν, τώρα, και μία παλαιότερη δική τους, την οποία εμείς ευφυώς έχουμε ονομάσει «ευλογιά των πιθήκων», και οι επιστήμονές μας, εφησυχασμένοι αρχικώς, μας διαβεβαίωναν πως δεν είναι και κάτι το κακό, φτάνει να μην κάνουμε «σεξ» εξ΄ επαφής.

Τα πράγματα όμως φαίνεται να άλλαξαν, γιατί 7.000 κρούσματα παρουσιάστηκαν ως δια μαγείας σε όλο τον πλανήτη μέχρι σήμερα, καθώς οι άνθρωποι δεν άντεξαν να έρχονται σε σεξουαλική επαφή εικονικά και εκ του μακρόθεν και τώρα, οι επιστήμονές μας, λένε πως από Σεπτέμβριο, που εντωμεταξύ θα έχουν μολυνθεί πολλαπλάσιες χιλιάδες συνάνθρωποί μας, θα πρέπει όλοι να κάνουμε το ανάλογο εμβόλιο, το οποίο, και ειρήσθω εν παρόδω, υπάρχει από παλαιότερα και δεν χρειάζεται ούτε αναμονή, αλλά ούτε και να περιμένει στις αποθήκες.

Οι πρόγονοί μας, οι πίθηκοι, κατά Δαρβίνον, μας εκδικούνται βομβαρδίζοντάς μας με πανδημίες, επειδή τολμήσαμε να εξελιχθούμε;

error: Content is protected !!