ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ «ΕΠΙΤΥΧΩΣ» ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ «ΕΠΙΤΥΧΩΣ»
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Με μεγάλη επιτυχία, διάβασα, δόθηκε δεξίωση όπως κάθε χρόνο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προς τιμήν της Δημοκρατίας, με συμμετοχή... ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ «ΕΠΙΤΥΧΩΣ»

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Με μεγάλη επιτυχία, διάβασα, δόθηκε δεξίωση όπως κάθε χρόνο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προς τιμήν της Δημοκρατίας, με συμμετοχή όλων των πολιτικών παραγόντων, οι οποίοι, είδα στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, πέρασαν πολύ καλά, και προς χάριν της Δημοκρατίας αγκαλιάστηκαν εχθροί και φίλοι καθαρώς δημοκρατικά. Κι επειδή η «επιτυχία» είναι και κάτι σαν προνόμιο των Ελλήνων, τις ίδιες ώρες, το ίδιο βράδυ, από μία σειρά πολλών ημερών μέχρι τότε, με επιτυχία καιγόταν, αλλά και συνεχίζει να καίγεται όλη η Ελλάδα, τόσο που και οι αρμόδιοι παράγοντες να επιχαίρουν για την απόλυτη επιτυχία των ενεργειών τους και μία δυνατή βροχή εχθές στον εθνικό δρυμό της Δαδιάς, με επιτυχία και αυτή, να αποτελειώσει την κατάσβεση, που τόσες ημέρες δεν μπορούσαν να το επιτύχουν οι ανθρώπινες ανεπιτυχείς προσπάθειες.



Οι φωτιές, είναι γεγονός πως ξεσπούν όποτε αυτές θέλουν, φτάνει να είναι καλοκαίρι, να φυσούν άνεμοι εννέα και δέκα μποφόρ και να αυτοφλέγονται, ένεκα ζέστης, ξερόκλαδα, σκουπίδια και δρυμοί, κάτι το οποίο ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης πιστεύει και αποκαλεί ως «φυσική διαδικασία» του καλοκαιριού, του καιρού, των ανέμων και τα τοιαύτα.

Από την άλλη πλευρά, η Κυβέρνηση, εκφράζει κάθε επιθυμία της να συντρέξει τα θύματα τέτοιων περιπτώσεων και να προβεί σε αποζημιώσεις και αναδασώσεις κι έτσι παραμένουμε κάπως ήσυχοι, και όταν σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει κανένα δέντρο για κάψιμο, τότε θα εφησυχάσουμε και εμείς.

Στην Βραζιλία τώρα, όπου και εκεί αφθονούν τα ολοκαυτώματα των δασών και κινδυνεύει με αφανισμό, ακόμη και η ζούγκλα του Αμαζονίου, παράλληλα με την  καλή θέληση και τις υποσχέσεις της στιγμής, Lélia Wanick και ο Sebasti ão Salgado, ένα ζευγάρι απλών ανθρώπων, το οποίο μπήκε για τα καλά στην παραγωγή έργου χωρίς πολλά λόγια, μέσα σε 18 χρόνια, ιδρύοντας ένα μικρό Ινστιτούτο, κατόρθωσε να φυτέψει 2 εκατομμύρια δέντρα και να εξασφαλίσει με αυτόν τον τρόπο την επιστροφή  172 ειδών πουλιών, 33 θηλαστικά, 15 αμφίβια, 15 ερπετά και 293 είδη φυτών.



«Υπάρχει μόνο ένα πλάσμα που μπορεί να μετατρέψει το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο, και αυτό είναι ένα δέντρο. Πρέπει να ξαναφυτέψουμε τα δάση!» διατυμπανίζουν προς πάσα κατεύθυνση.

Υπάρχει, αλήθεια, κάποιος που ευσυνείδητα να ακούει, ή εν καιρώ ενεργειακής πενίας, θα χρησιμοποιήσουμε τα καρβουνιασμένα κούτσουρα προς θέρμανση;

error: Content is protected !!