Απολυταρχική η συμπεριφορά του Προέδρου ΔΣ Σαλαμίνας Απολυταρχική η συμπεριφορά του Προέδρου ΔΣ Σαλαμίνας
Όπως είναι γνωστό, η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) όπως και κάθε Συλλογικού Οργάνου ρυθμίζεται από τις διατάξεις του Κανονισμού του. Πρωταρχικό μέλημα και... Απολυταρχική η συμπεριφορά του Προέδρου ΔΣ Σαλαμίνας

Όπως είναι γνωστό, η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) όπως και κάθε Συλλογικού Οργάνου ρυθμίζεται από τις διατάξεις του Κανονισμού του.

Πρωταρχικό μέλημα και υποχρέωση όλων των αιρετών είναι να προασπίζονται τα συμφέροντα του Δήμου και να προάγουν τον πολιτικό πολιτισμό, αποφεύγοντας προσωπικές αντεγκλήσεις και ενέργειες που δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα. Η εύρυθμη λειτουργία του ΔΣ είναι ευθύνη πρωτίστως του Προέδρου του, ο οποίος οφείλει να γνωρίζει και να τηρεί με αμεροληψία τον Κανονισμό, εγκαλώντας στην τάξη όποιον παρεκτρέπεται εν ώρα συνεδρίασης, είτε αυτός είναι πολίτης, είτε αιρετός ό,τι αξίωμα κι αν κατέχει. Στις 21/7/2022, στη ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του ΔΣ, όλοι ακούσαμε το παραλήρημα χυδαιότητας του Δημάρχου για πολιτικά σκουλήκια και βρικόλακες χωρίς όμως να δούμε κάποια κίνηση αποδοκιμασίας από τον Πρόεδρο.

Αντίθετα, στην προσπάθεια Δημ. Συμβούλων να διαμαρτυρηθούν για το επαίσχυντο λεξιλόγιο του Δημάρχου, αντέδρασε με απολυταρχικό τρόπο μη επιτρέποντας σχολιασμούς, υπακούοντας στο κέλευσμα του παρακαθήμενου.

Δυστυχώς, η αμεροληψία είναι μία λέξη άγνωστη για ορισμένους.Η αλαζονεία της πρόσκαιρης εξουσίας που διακατέχει τη σημερινή διοίκηση του Δήμου σε όλες τις βαθμίδες της, την οδηγεί σε ατοπήματα που αμαυρώνουν την εικόνα του νησιού.

«Για να το κάνω ξεκάθαρο, όσο διάστημα είμαι στη θέση αυτή του Προέδρου,οποιοσδήποτε Δημ. Σύμβουλος, προσέξτε τι σας λέω, οποιοσδήποτε Δημ. Σύμβουλος κάνει μία δημόσια ανάρτηση η οποία θίγει κάποιον άλλο Δημ. Σύμβουλο πόσο μάλλον όταν αυτός ο άλλος Δημ. Σύμβουλος ασκεί και διοίκηση, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην αφήσω το θέμα να συζητηθεί στο Δημ. Συμβούλιο. Είναι ξεκάθαρο αυτό το πράγμα, εγώ είμαι ο Πρόεδρος και αυτό θα κάνω». Αυτά είπε επί λέξει ο γκαουλάιτερ του Δημ. Συμβουλίου κ. Γαλέος κατόπιν της διένεξης που είχε με Δημ. Συμβούλους της μειοψηφίας που αντέδρασαν στην απόφαση του να επιτρέψει ένα δημοσιευμένο επώνυμο άρθρο Δημ. Συμβούλου να γίνει θέμα συζήτησης στο ΔΣ.

Πρόεδρε ξεκαβαλίκεψε, γιατί τέτοιες σκέψεις κι ενέργειες οδηγούν στην παραφροσύνη. Η δήλωσή σου είναι επιεικώς απαράδεκτη και δεν σου πέφτει λόγος εσένα τι κάνει και τι δεν κάνει ένας Δημ. Σύμβουλος εκτός αιθούσης συνεδρίασης, ούτε θα σου ζητήσει την άδεια για να αρθρογραφήσει, εκτός κι αν ο στόχος σας είναι να μετατρέψετε το ΔΣ σε λαϊκό δικαστήριο ή ιερά εξέταση, σε μια απέλπιδα προσπάθεια αποθάρρυνσης των αντιπολιτευόμενων Δημ. Συμβούλων να σας κάνουν κριτική δια της δημοσίευσης επικριτικών άρθρων.

Κε Γαλέο, δια της δηλώσεώς σου έσφαλες ασυγχώρητα ευτελίζοντας το θεσμό. Ο νόμος και ο Κ.Λ.Δ.Σ. είναι ξεκάθαρος: «Ο Δημοτικός Σύμβουλος υποχρεούται να μη χρησιμοποιεί το Δημοτικό Συμβούλιο ως μέσο επίλυσης προσωπικών ή άλλης μορφής διαφορών ή ως μέσο προσωπικής προβολής» [Άρθρο 10 παρ.9 του Κ.Λ.Δ.Σ.] .

Συνεπώς, δεν είναι μόνο θέμα σεβασμού των απόψεων του όποιου Δημ. Συμβούλου ο οποίος έχει αναφαίρετο δικαίωμα να τις δημοσιοποιεί, αλλά έχεις και από το νόμο υποχρέωση ως Πρόεδρος να διασφαλίζεις την τήρηση του Κανονισμού.

Οι προσωπικές και πολιτικές διαφορές μεταξύ αιρετών δεν έχουν θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ειλικρινά, τα ΄χω χαμένα με αυτά που βλέπω και ακούω, τέτοια καραγκιοζιλίκια δεν έχουν ματαγίνει ποτέ.

Αυτά κι αν είναι για “πρώτη φορά” !!!

Σαλαμίνα 25 /7/2022
Ισιδώρα ΝάννουΔημ. Σύμβουλος
τ.Δήμαρχος Σαλαμίνας

error: Content is protected !!