ΝΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ «ΕΛΛΑΔΑ» ΝΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ «ΕΛΛΑΔΑ»
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ναι, μέσα από πολλά χαρακτηριστικά και παραμέτρους, θα μπορούσες να προσδιορίσεις, στις ημέρες μας, τον ορισμό «Ελλάδα» και να τον... ΝΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ «ΕΛΛΑΔΑ»

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ναι, μέσα από πολλά χαρακτηριστικά και παραμέτρους, θα μπορούσες να προσδιορίσεις, στις ημέρες μας, τον ορισμό «Ελλάδα» και να τον αναλύσεις. Θα έπρεπε να γραφούν «τόμοι» και να ανοίξουν πύρινες συζητήσεις. Εμείς, ας αρκεστούμε, σήμερα, στα απολύτως άμεσα, τα οποία μας περιβάλλουν, μας προβληματίζουν και μας δημιουργούν ερωτηματικά και ανασφάλειες.

Εξιλαστήριο  δικαιολογητικό ο πόλεμος Ρωσίας κατά Ουκρανίας και να μαύρη φτώχεια πλάκωσε παντού και ιδιαιτέρως στην χώρα μας, όπου υπάρχουν οι επαχθέστεροι φόροι, ο πληθωρισμός τραβά την ανηφόρα, οι τιμές των βασικών προϊόντων επιβίωσης απλησίαστες, όπου ούτε ένας Αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να επιβιώσει με 2.300 ευρώ τον μήνα, οι μισοί παγωμένοι επί μία δεκαετία, οι συντάξεις κουτσουρεμένες ένεκα μνημονίων, και παρηγοριά μας η Γερμανίς Υπουργός Εξωτερικών, η οποία διακηρύσσει πως «Η Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στην αλληλεγγύη της Γερμανίας», κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους φιλοξενούμενούς μας λαθραίους αλλοδαπούς, οι οποίοι, κατά Κυβέρνηση,  θα αυξήσουν και των μελλοντικό πληθυσμό της χώρας μας, καθώς όταν ξεκινήσουν, αυτοί, να κάνουν παιδιά, δεν σταματούν με τίποτε.

Να όμως και το μαντάτο ότι η Ελλάδα έρχεται δεύτερη  μετά την Βουλγαρία σε υψηλότερο ποσοστό φτώχειας. Ωστόσο, αυξήθηκαν οι καταθέσεις σε Τράπεζες των φτωχών Ελλήνων  κατά 2,7 δις ευρώ, και μόνο κατά τον μήνα Ιούνιο, και τα ενοίκια ανέβηκαν κατά 26%  που θα πει ότι αντίθετα με τις «φήμες», ρέει το χρήμα στον τόπο μας, γι’ αυτό και η χώρα μας , όσον αφορά στην βενζίνη έχει φτάσει στα 2.34, έναντι του μέσου όρου τΗς υπόλοιπης Ευρωπαϊκής Ένωσης που κυμαίνεται στα 1,93 ευρώ.

Έτσι και τα «αναδρομικά» μπορούν να περιμένουν παρά τις δικαστικές αποφάσεις για άμεση καταβολή, και ένα κέρδος μας ακόμη είναι η φημολογούμενη αύξηση κάπου 5% σε μισθούς και συντάξει, ήτοι ένας συνταξιούχος των 500 ευρώ τον μήνα, θα κερδίζει πλέον κατ’ έτος , τριακόσια ευρώ, δηλαδή έναν μηνιαίο παλαιό μισθό, ανά δύο χρόνια.

Να μιλήσουμε ξανά για την τρέχουσα εγκληματικότητα και τις ληστείες, τους βιασμούς, τις δολοφονίες τις αυτοχειρίες, την ανασφάλεια των πολιτών από κάθε είδους επιθέσεις που αντιμετωπίζουν συνεχώς και από ένα σύστημα υγείας, το οποίο όλο και φθίνει;

Επί του προκειμένου, διαβάζω στις εφημερίδες, πως μόνο ένα ασθενοφόρο υπάρχει σε μία ολόκληρο Χίο και πως έχει αποδεκατιστεί από γιατρούς το Νοσοκομείο Χανίων και κάποια κρατικά άλλα, πρόκειται να μεταβιβαστούν σε ιδιώτες, αν είναι αλήθεια.

Κάτι, το οποίο επίσης «καίει», στην σύγχρονη Ελλάδα, όπου ζούμε, είναι και οι αποτεφρώσεις των δασών μας, της ελληνικής πανίδας και χλωρίδας με «άπιαστους» εμπρηστές. Αυτό το καλοκαίρι, που μόλις μπήκε, είχαν γίνει στάχτη μέχρι προχθές 130. 000 στρέμματα δάσους, χωρίς κανέναν υπαίτιο, απρ’  εκτός τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες όμως από φύση τους, ούτε συλλαμβάνονται, ούτε και τιμωρούνται, παρά μόνο τιμωρούν τους απερίσκεπτους.

Αυτά λοιπόν, και άλλα πάρα πολλά χαρακτηρίζουν την σύγχρονη Ελλάδα και μόνη μας ελπίδα πλέον ο Σεπτέμβριος, όπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός μας θα εξαγγείλει, εφ’  όλης της ύλης, μέτρα υπέρ καλύτερων συνθηκών και ημερών στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Από εκεί, άλλωστε, κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες, μπαίνουν και οι βάσεις για μία διαφορετική, καλύτερη Ελλάδα.

error: Content is protected !!