Οι Ελληνες εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητα λόγω κόστους καυσίμων – Αποκαλυπτική έρευνα Οι Ελληνες εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητα λόγω κόστους καυσίμων – Αποκαλυπτική έρευνα
Οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης είναι να πηγαίνουν σε κοντινές διαδρομές με τα πόδια, ή/και να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Προβληματισμένοι είναι οι οδηγοί ΙΧ αναφορικά... Οι Ελληνες εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητα λόγω κόστους καυσίμων – Αποκαλυπτική έρευνα


Οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης είναι να πηγαίνουν σε κοντινές διαδρομές με τα πόδια, ή/και να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Προβληματισμένοι είναι οι οδηγοί ΙΧ αναφορικά με το αυξανόμενο κόστος αγοράς και της χρήσης των αυτοκινήτων τους. Οι υψηλές τιμές στα καύσιμα υποχρεώνουν τους Έλληνες να αλλάξουν συνήθειες.

Σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari, πάνω από τους μισούς Έλληνες οδηγούς αυτοκινήτου δηλώνουν ότι θα μειώσουν την χρήση του ΙΧ τους το επόμενο εξάμηνο, ενώ ένας στους πέντε το έχει ήδη κάνει.

Ο βασικός λόγος που θέλουν να χρησιμοποιούν λιγότερο το αυτοκίνητο είναι το υψηλό κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου και το κόστος των καυσίμων.

Από την άλλη, το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος από τους ρύπους και την κλιματική αλλαγή εκφράζεται σε σχετικά περιορισμένο βαθμό.



Οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης είναι να πηγαίνουν σε κοντινές διαδρομές με τα πόδια, ή/και να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όσοι διαθέτουν δίκυκλα οχήματα, ηλεκτρικά και μη, προτιμούν να τα χρησιμοποιούν σε χαμηλότερο βαθμό για κοντινές διαδρομές, αναψυχή ή/και σωματική εξάσκηση.

Παρά το ακριβό κόστος καυσίμων, ένας στους τέσσερις Έλληνες οδηγούς δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να μειώσει την χρήση του ΙΧ του, είτε γιατί οι διαδρομές και οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν το επιτρέπουν, είτε γιατί δεν θα αλλάξει συνήθειες.

Δείτε την έρευνα

error: Content is protected !!