ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Διάβασα σε ξενόγλωσση εφημερίδα, πως η επικυριαρχία και η εγκληματικότητα, την οποία προαιωνίως τρέφουν οι γάτες κατά των πουλιών, λαμβάνει,... ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Διάβασα σε ξενόγλωσση εφημερίδα, πως η επικυριαρχία και η εγκληματικότητα, την οποία προαιωνίως τρέφουν οι γάτες κατά των πουλιών, λαμβάνει, επιτέλους, τέλος και μάλιστα δια νόμου στην πόλη Walldorf της Γερμανίας.

Το τοπικό συμβούλιο εκεί, πήρε την μοναδική, καίτοι λίγο περίεργη, απόφαση, να προστατεύσει ένα σπάνιο είδος κορυδαλλών, το οποίο ευδοκιμεί εκεί τριγύρω και το εχθρεύονται θανάσιμα οι οικόσιτες γάτες.



Η περιφέρεια του Ρήνου-Νέκαρ, δεν αστειεύεται και ο νόμος που ψήφισε θα ισχύει μέχρι και το 2025, με προοπτική να επεκταθεί και για όσα χρόνια χρειαστεί ακόμη. Σύμφωνα δε με την απόφαση, και προκειμένου να πιάσει τόπο και ο νόμος, οι σπιτόγατες θα πρέπει να κλειδώνονται από τα αφεντικά τους στα σπίτια τους, από 1ης Απριλίου μέχρι και 31ης Αυγούστου εκάστου έτους, ώστε οι κορυδαλλοί να μπορούν να πετούν και να ξαποσταίνουν στα δέντρα ελεύθερα και χωρίς φόβο.

Σε όποιον ιδιοκτήτη γαλής αποφασίσει να μην προσαρμοστεί, θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ, αν  βρεθεί και συλληφθεί η γάτα-δολοφόνος, η οποία του ανήκει και έχει έστω και μόνο τραυματίσει το θύμα της. 



Οι κορυδαλλοί της περιοχής αραιώνουν όλο και περισσότερο και έτσι τα μέτρα κρίθηκαν αναγκαία, τόσο που ακόμη και αν η γάτα τολμήσει να βγει από την πόρτα του σπιτιού, ο ιδιοκτήτης της θα πληρώνει 5000, αυτή τη φορά, ευρώ, προκειμένου να συνετιστεί.

Το πρόβλημα έπληξε και τους οικολόγους, οι οποίοι δεν ξέρουν με ποιού το μέρος να ταχθούν –των γατών ή των πουλιών;

error: Content is protected !!