ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Η Pfizer Inc. και η BioNTech SE ανακοίνωσαν, πριν λίγες ημέρες, ότι έχουν ξεκινήσει μεσαίου επιπέδου δοκιμές επί τροποποιημένου εμβολίου... ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Η Pfizer Inc. και η BioNTech SE ανακοίνωσαν, πριν λίγες ημέρες, ότι έχουν ξεκινήσει μεσαίου επιπέδου δοκιμές επί τροποποιημένου εμβολίου κατά της Covid-19 που αντιμετωπίζει τόσο τις αρχικές παραλλαγές όσο και την υποπαραλλαγή BA.2 Omicron, ενώ οι επιστήμονες προοιωνίζουν μύρια άλλα κύματα από φθινόπωρο, οπότε θα ξεκινήσουν άλλες μελέτες και άλλα εμβόλια και θα πηγαίνει λέοντας.

Αλλά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πιστεύει ότι «Αν και τα εμβόλια έχουν σώσει αμέτρητες ζωές, δεν συνεισέφεραν επαρκώς στην μείωση των μολύνσεων του COVID-19. Είναι επομένως κρίσιμο για τις κυβερνήσεις και τον ιδιωτικό  τομέα να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για επενδύσεις και ανάπτυξη νέων εμβολίων τα οποία θα αποτρέπουν τόσο την μόλυνση όσο και την ασθένεια».



Στο Πέζαρο της Ιταλίας, ωστόσο, διατάχθηκε από τοπικό Δικαστήριο, ενδελεχής εργαστηριακή ανάλυση των εμβολίων κατά του Covid με «αγγελιοφόρο RNA» μετά την προσφυγή ενός πολίτη, εκπαιδευτικού, στη Δικαιοσύνη, κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, ο οποίος καίτοι ασθενής από τον κορωνοϊό, υπέστη επαγγελματικές κυρώσεις γιατί δεν ήθελε να εμβολιασθεί.

Ο δε, δικός μας ειδικός γιατρός Βασιλακόπουλος, σε τηλεοπτική συνέντευξη στο «Open», προέτρεψε άπαντες τους Έλληνες να υποστούν και τον τέταρτο εμβολιασμό, φρονών ότι όσοι έχουν κάνει μόνο τα τρία εμβόλια, κινδυνεύουν πολύ περισσότερο να πεθάνουν από κορωνοϊό, από όσους θα έχουν κάνει και το τέταρτο.

Από την άλλη πλευρά τώρα, η Σουηδή ιατρός και ερευνητής  Δρ. Ute Kruger. ερευνητής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη σχέση μεταξύ των εμβολιασμών Covid-19 και των ταχέως αναπτυσσόμενων καρκίνων και των φλεγμονωδών καταστάσεων των αιμοφόρων αγγείων σε ασθενείς που πέθαναν μετά από εμβολιασμό με mRNA Covid-19.



Στις ΗΠΑ, ο Δρ. Ράιαν Κόουλ, παθολόγος με έδρα το Αϊντάχο, επιβεβαιώνει τα ευρήματα της Δρ. Κρούγκερ: «Ως παθολόγος, βλέπω συγκεκριμένα μοτίβα όλη την ημέρα. Αφού κυκλοφόρησαν οι λήψεις, άρχισα να βλέπω αλλαγές στα πρότυπα της νόσου. Συνειδητοποίησα νωρίς ότι υπήρχε ανοσοκαταστολή και η μνήμη των Τ-κυττάρων είχε φύγει. Τότε, κανονικά έβλεπα ορισμένους τύπους καρκίνου, αλλά τον καρκίνο του ενδομητρίου, από τους οποίους κανονικά έβλεπα δύο ή τρεις το μήνα, τώρα έβλεπα δύο ή τρεις την εβδομάδα», δηλώνει.

Οι δικοί μας ειδικοί, επιμένουν ότι θα μας βρουν νέες περιπέτειες με τον ιό και ότι πρέπει να εμβολιασθούμε και για τέταρτη φορά, αντίθετα με κάποιους άλλους που δεν χαίρουν τηλεοπτικών προβολών, όπως ο κ. Δημήτρης Γάκης, και επιμένουν να προβλέπουν αυτοί πως δεν υπάρχουν νέα κύματα στον ορίζοντα και πως οι άλλοι τα παραλένε, και μας τρομοκρατούν.

Επί σχεδόν τρία χρόνια τώρα, ακούμε, συζητάμε και αναλύουμε αντικρουόμενες απόψεις, ευπειθέστατοι προσαρμοζόμαστε σε ό,τι μας συνιστούν και φυσικά μπερδευόμαστε με τις αντιγνωμίες και δεν γνωρίζουμε με ποιών την γνώμη να πορευτούμε τελικά. Υπάρχει ελπίδα, να συμπράξουν όλοι μαζί και αντί για ανακοινώσεις, οι οποίες αντικρούουν η μία την άλλη, να μας απαλλάξουν από το άγχος, τον φόβο και τις απώλειες;

Εμείς τους έχουμε εμπιστοσύνη γιατί είναι επιστήμονες. Αλλά σε ποιούς από όλους, όταν επιστήμονες είναι και οι μεν και οι δε κι εμείς στη μέση, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα προσμένοντες το υπ’  αυτών θαύμα, παραλλάσσοντας τα λόγια του ποιητή;

error: Content is protected !!