Σκιές Σκιές
της Άννας Ζανιδάκη Τα πάντα στη ζωή μας θα δρομολογηθούν και θα εξαρτηθούν απ τη δυναμική των συναισθημάτων μας και τις οδηγίες που θα... Σκιές

της Άννας Ζανιδάκη

Τα πάντα στη ζωή μας θα δρομολογηθούν και θα εξαρτηθούν απ τη δυναμική των συναισθημάτων μας και τις οδηγίες που θα θελήσουμε να δώσουμε εμείς και να κατευθύνουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Σκιές του παρελθόντος έρχονται και δε λένε να φύγουν ,να μας αφήσουν στην ησυχία μας, καθώς οι αναλαμπές και τα ανατρεπόμενα καθεστώτα της σκιέψης και της άφεσης αμαριιών τους, δε θέλυμε καν να μπούμε στη διαδικασία επεξήγησης ή και διασφάλισής τους.



Καθεστώτα αλληλεγγύης δυνάμεων, εσωτερικών και εξωτερικών, δυνάμενα τα συναισθήματα σε τέτοια φορά και συμπεριφορά , που θα θελήσουν να διευκρινήσουν και να στοιχειοθετήσουν τα σδικά τους ενδιαφέροντα και τα ανάλογα μερίδια ευθύνης,μέσα στα συγκεκριμένα περιθώρια της ανευθυνότητάς τους.

Σκιές που θα απαλύνουν το έρεβός τους και θα νουθετήσουν τις προδιαγραφές και τους κανόνες ιας συναίνεσης ή και μια επιπλοκής της , αφού δεν είμαστε σε θέση να δούμε και να αντιληφθούμε, να κατανοήσουμε και να επιλύσουμε, χωρίς να σβήσουμε κομμάτια τους,παρά να τα χουμε παραμερίσει , για τυχόν δείγματα ως παράδειγμα αποφυγής τους και παραπομπής τους σε δικαστήρια ανάληψης ευθυνών τους.

Ένα θέατρο που μικρά τα παιδιά, αρέσκονται στο να διασκεδάζουν μαζί του μεν,αλλά κυρίως αναζητούν το μέγιστο του δυναμικού τους χαρακτήρα, με βατά τα σχέδια και τα πλάνα, της ένταξής τους και μια επανενταξης τους ταυτόχρονα, σε διαδικαστικά δρώμενα ενασχόλησης τότε, αλλά μετέπειτα , σε παραλόγου εξελισσόμενου, με κίνητρα τα θέματα και θεάματα της ζωής μας.



Φιγούρες που εναλλάσσονται και δρομολογούν τα πιθανά ή απίθανα σενάρια της ιστορίας του καθενός μας ή της καθεμιάς μας, σε τοποθεσίες και ακρογιαλιές ενός ειδυλλιακού τοπίου κατάθεσης της ψυχής μας, όπως και στα ταραχώδη και απόκρημνα μονοπάτια και τοπωνύμια της καρδιάς και της ψυχής μας.

Σκιαγραφείται το μέλλον μας , αποσυνθέτουμε το παρελθόν μας και παλεύουμε να ζωγραφίσουμε με τα καλύτερα φωτεινά χρώματα και έντονης ελπίδας και επιδίωξης, για το παρόν μας. Αυτό που σημειώνει, δηλώνει, σταθεροποιεί, καταναλώνει, κυριεύει και κυριαρχεί στο είναι μας, μόνο και μόνο γιατί είναι μια επιταγή, διαταγή, συνταγή, προσταγή, υποταγή του θελΚτικού σημείου αναφορά του είναι μας, για δημιουργία και επαναπροσδιορισμό με απόλυτη τη γόμα της ζωής μας, στα λάθη και στις ατασθαλίες μας!

error: Content is protected !!