ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ, ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ, ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη ΑΥΣΤΡΙΑ: Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας  της Αυστρίας, Γιοχάνες Ράουχ, η απόφαση χαλάρωσης των κανονισμών ελήφθη υπό το βάρος των... ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ, ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

ΑΥΣΤΡΙΑ: Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας  της Αυστρίας, Γιοχάνες Ράουχ, η απόφαση χαλάρωσης των κανονισμών ελήφθη υπό το βάρος των ψυχολογικών και των κοινωνικών συνεπειών της πανδημίας. «Το άγχος και η κατάθλιψη έχουν αυξηθεί παγκοσμίως. Είμαστε όμως καλά προετοιμασμένοι για μια νέα φάση αντιμετώπισης της πανδημίας, η οποία δεν μπορεί να τελειώσει μόνο με τα τεστ, μόνο με τα εμβόλια και μόνο με την απομόνωση», δήλωσε ο κ. Ράουχ και διευκρίνισε ότι παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση αναφοράς των θετικών τεστ, προκειμένου να ελέγχεται η εξέλιξη της πανδημίας.

ΕΛΛΑΔΑ: Αντί πτώσης, κατά τις υποσχέσεις, άνοδος στις τιμές του ηλεκτρικού για τον Αύγουστο κυμαίνονται από τα 0,476 έως και το 1 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κι ενώ η δέσμευση της κυβέρνησης μιλούσε για επιστροφή στα επίπεδα του περασμένου καλοκαιριού, όταν η τιμή κυμαινόταν κοντά στα 0,11 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Πλέον, από τις τιμές κάθε προμηθευτή αφαιρείται ποσό ύψους 0,37700 ευρώ/kWh, που αποτελεί την κρατική επιδότηση για τον Αύγουστο.

ΚΟΣΜΟΣ: Πόλεμοι παντού. Ρωσία κατά Ουκρανίας, Κίνα κατά Ταϊβάν και στο βάθος ΗΠΑ, Κόσσοβο κατά Σερβίας, Τουρκία κατά Ελλάδος, ξεσηκωμένοι σε πολλά κράτη απανταχού του κόσμου, Κυβερνήσεις που πέφτουν, σχέδια που χαλάνε, ή τους τα χαλάνε,μ ία Ευρώπη στα πρόθυρα της φτώχιας που ωστόσο απειλεί και μία Ρωσία που ακμάζει οικονομικά σε πείσμα των αμερικανο-ευρωπαϊκών «εμπάργος».

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ξεκίνησε να κόβει το ρεύμα στα δημόσια κτίρια και ετοιμάζει «καταφύγια ζέστης» για να μην παγώσουν οι Γερμανοί από έλλειψη ενέργειας.

ΑΝΤΙΓΝΩΜΙΕΣ: Η NASA αποκάλυψε πως σύμφωνα με τις μετρήσεις της, ο Ιούνιος του φετινού έτους ήταν ο πιο καυτός από το έτος 1880 έως και το 1920, καταγράφοντας άνοδο της θερμοκρασίας κατά 1.18 βαθμούς. Ωστόσο ορισμένοι έχουν αντίθετη άποψη. Τα NCEI (National Centers for Environmental Information) εκτιμούν ότι ο περασμένος Ιούνιος ήταν ο έκτος σε θερμοκρασία από το 1880 με άνοδο 0,87 βαθμούς από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα. Η European Copernicus Climate Change Service κατέταξε τον Ιούνιο του 2022 στην τρίτη θέση από το 1880.

error: Content is protected !!