ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ήταν εκείνος, ο Ιούλιος Βερν, ο οποίος πρώτος μας έβαλε στον πειρασμό να βρεθούμε κάποια στιγμή στον βυθό ενός ωκεανού,... ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ήταν εκείνος, ο Ιούλιος Βερν, ο οποίος πρώτος μας έβαλε στον πειρασμό να βρεθούμε κάποια στιγμή στον βυθό ενός ωκεανού, επιβαίνοντες μιάς παράξενης κατασκευής και να ταξιδέψουμε σε βάθος είκοσι χιλιάδων λευγών υπό την θάλασσαν.

Ο χρόνος κύλησε, η επιστήμη προόδευσε, οι βάρκες έγιναν πλοία, τα πλοία υπερωκεάνια και υποβρύχια και εδώ και αρκετές δεκαετίες, ο κάθε ένας μπορεί να ταξιδέ- ψει κάτω από την θάλασσα και τα κύματά της και μέσα από διάφανα φινιστρίνια να θαυμάσει τον υποθαλάσσιο κόσμο, ο οποίος διαγράφεται πλούσιος και μαγευτικό. Ιδιαίτερα, όλοι αυτοί, οι οποίοι διαθέτουν και τον παρά, μπορούν να ταξιδεύουν με ειδικά υποβρύχια σκάφη και οι κυρίες τους να θαυμάζουν τα σπάνια κοράλλια που βρίσκονται κατά μήκος του ταξιδιού τους.



Διαβάζω πως η «Vinpearl», ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός φορέας του Βιετνάμ, έβαλε σε κίνηση ένα δέκα πέντε και κάτι μέτρων μήκους υποβρύχιο, με τεράστιες γυάλινες διαφάνειες στα πλευρά του, έτσι που οι ένοικοι-τουρίστες του, να μπορούν να απολαμβάνουν αυτήν την θαυμάσια εμπειρία της υποθαλάσσιας εξερεύνησης.

Είχε όμως και το σκάφος μία μικρή περιπέτεια. Το παρήγγειλαν το 2017, παραδόθηκε το 2020, όμως έμεινε «αμανάτι» σε μία θαλάσσια αποθήκη ένεκα του «κόβιντ» και επιτέλους, σκάει τώρα μύτη, κι όσο προλάβει μέχρι να έλθει ο Σεπτέμβρης με τα μέτρα του.



Για την Ιστορία να πούμε πως ονομάζεται «Triton Deep View 24», είναι σχεδόν αθόρυβο, με μηδενικές εκπομπές άνθρακα ή λυμάτων. Και όπως δήλωσε ο Μπρους Τζόουνς, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Triton Submarines», αντιπροσωπεύει μια τεράστια πρόοδο στην καινοτομία και την τεχνολογία στα υποβρύχια και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα λειτουργήσει ως μια θετική επιχειρηματική πλατφόρμα για πολλά χρόνια.

Αρχικά, μία βόλτα για τους ενήλικες, με το διαφανές υποβρύχιο, κοστίζει 60 και για τα παιδιά 40 δολάρια. Από εκεί και πέρα, και ανάλογα με τους «πληθωρισμούς» που «πετάνε» συνεχώς στα ύψη εκτός θαλάσσης, μόνο ένας Θεός γνωρίζει πού θα φτάσουν και οι τιμές αργότερα, εντός αυτής.

error: Content is protected !!