ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΑ… ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΑ…
Του Ντίνου Κουμπάτη Ο κόσμος, κάθε ημέρα, φέρνει στο προσκήνιο γεγονότα, τα οποία σχολιάζουν οι εφημερίδες, ανάλογα με το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας την... ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΑ…

Του Ντίνου Κουμπάτη

Ο κόσμος, κάθε ημέρα, φέρνει στο προσκήνιο γεγονότα, τα οποία σχολιάζουν οι εφημερίδες, ανάλογα με το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας την σπουδαιότητα και επίδρασή τους στους λαούς αυτής της Γης. Σήμερα, ωστόσο, θα παραθέσω τα όσα συνέβησαν και επέδρασαν εχθές, άνευ σχολιασμού, ώστε και ο αναγνώστης να ξεκινήσει σιγά-σιγά να τα αξιοποιεί και να σκέπτεται γύρω από ό,τι συμβαίνει γύρω του.

Τα ρυπογόνα αυτοκίνητα εν Ελλάδι, θα πληρώνουν ακριβότερα «διόδια», αλλά ούτε λόγος περί προστίμων για τους ρύπους. Εντωμεταξύ αυτές οι ταυτότητες και οι άδειες οδήγησης επί «κινητού», είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση και δεν ισχύουν εκτός της χώρας μας.

Πήγε στην Ταϊβάν η κυρία Πελόζι εξ’ Αμερικής και τώρα αυτή, η Ταϊβάν δηλαδή, δηλώνει έτοιμη για πόλεμο με την Κίνα, η οποία της κήρυξε ναυτικό αποκλεισμό και ξεκίνησε να εκτοξεύει πυραύλους.

Κατά 50% αύξηση πυρκαγιών είχαμε μέχρι τώρα, όμως κάτι τέτοιο φαίνεται να ωφελεί, γιατί όπως, αυτό το καλοκαίρι, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος σε τηλεοπτική συνέντευξή του, η φωτιά καθάρισε το δάσος της Δαδιάς από τα ξερόκλαδα που το έπνιγαν.

Ξεσπάθωσε η φαβορί υποψήφια πρωθυπουργός της Ιταλίας Georgia Meloni,  η οποία δηλώνει ότι είναι υπέρ της «φυσικής οικογένειας».

Όλοι περιμένουμε στην Ελλάδα την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου οι εκθέτες θα εκθέσουν τα προϊόντα τους, και οι αρχηγοί κομμάτων, απαντώντας στις νέες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, θα τάξουν και αυτοί τα δικά τους, κάτι, το οποίο έχουμε συνηθίσει και να γίνεται και να μην επιτυγχάνει πάντα. Προς το παρόν, αλλάζει όψη η Πλατεία Συντάγματος, αντί 43 εκατομμυρίων ευρώ.

Διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστήμονες κατόρθωσαν να ζωντανέψουν ζωτικά όργανα νεκρού γουρουνιού, άλλοι πάλι, στην Αγγλία, προξενούν σάλο, θέλοντας να αποσυνδέσουν από μηχανική υποστήριξη ένα δωδεκάχρονο παιδί.

Από την στέγη ξεκίνησε η φωτιά και κατάκαψε το Ελληνικό Νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη εχθές.

Φοβούνται οι Ουκρανοί μην πετάξει καμιά ρουκέτα ο Πούτιν σε πυρηνικό σταθμό και τα κάνει όλα «Γης Μαδιάμ», στην Γερμανία, ωστόσο, ο Σολτς ζητεί την παράταση της λειτουργίας των πυρηνικών εργοστασίων της χώρας του, ενώ παράλληλα με τους περιορισμούς στην ηλεκτρική ενέργεια, πιστεύει πως  όλα θα πάνε καλά, ενώ έρευνα πιστοποιεί πως ο ένας στους έξι Γερμανούς ζει, σήμερα, στα όρια της φτώχειας.

Όσο για την ακρίβεια στη ενέργεια, ένεκα του γνωστού «εμπάργκο», το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ορίζει στις Κυβερνήσεις της ΕΕ να μετακινήσουν το κόστος στους πολίτες τους.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο «James Webb», κατόρθωσε να απαθανατίσει τον μακρινό γαλαξία «Cartwheel», και στην Ινδία παρουσιάστηκε μία νέα επιδημία με την ονομασία «Κένταυρος».

Τέλος, σε πάρκο για σαφάρι, η νεαρά Μονσεράτ Κοζ, δέχθηκε ταυτόχρονα πρόταση γάμου από τον αγαπημένο της, αλλά και την επίθεση μίας καμηλοπάρδαλης την ίδια στιγμή που απαθανάτισαν την σκηνή, ενώ στο Μπαγκλαντές η Αστυνομία διατάχθηκε να συλλάβει δημοφιλή τραγουδιστή, με το αιτιολογικό ότι «δολοφονούσε», με τις παραφωνίες του, κλασικά τραγούδια.

error: Content is protected !!