ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ
του Ντίνου Κουμπάτη «Ψήλοι στ’  αυτιά του μπήκανε», -κατά το λαϊκόν ασμάτιον-  του υποψήφιου πρωθυπουργού του νέου ΠΑΣΟΚ, πως «κοριοί» λυμαίνονταν τα μυστικά του,... ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ

του Ντίνου Κουμπάτη

«Ψήλοι στ’  αυτιά του μπήκανε», -κατά το λαϊκόν ασμάτιον-  του υποψήφιου πρωθυπουργού του νέου ΠΑΣΟΚ, πως «κοριοί» λυμαίνονταν τα μυστικά του, μέσω παρακολουθήσεων των κινητών του, δημιούργησε σάλο, ο οποίος έφτασε και μέχρι την Κομισιόν και η Κυβέρνηση, χρειάστηκε να αναδιπλωθεί και με εντολή της να παραιτηθούν δύο άριστα και στενά συνεργαζόμενοι με αυτήν άνθρωποι, ο ίδιος ο ανιψιός του κυρίου Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, Διευθυντής του Πολιτικού γραφείου του, και ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Παναγιώτης Κοντολέων, οι οποίοι εν ριπή οφθαλμού και αντικαταστάθηκαν.

Προς άρσιν δε, πάσης παρεξηγήσεως, η Κυβέρνηση προέβη στην εξής ανακοίνωση:

«Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή. Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης».

Για τον δε κ. Δημητριάδη, κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι:

«H παραίτηση του κ. Δημητριάδη έγινε σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και έχει στόχο την αποσύνδεση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων από το Μαξίμου. Η κυβέρνηση και ο κ. Δημητριάδης δεν έχουν σχέση έχουν με την υπόθεση Ανδρουλάκη. Γύρω από το πρόσωπο του κ. Δημητριάδη έχει αναπτυχθεί ένα κλίμα τοξικότητας, εξαιρετικά δυσλειτουργικά και  για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον κ. Δημητριάδη».

Από την πλευρά του, ο κύριος Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων ανέφερε πως:

«Η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί ομολογία ενοχής. Και σε κάθε περίπτωση δεν αναιρεί τις ευθύνες του ίδιου του Πρωθυπουργού, αντιθέτως τις επιβεβαιώνει».

Για πρώτη φορά, φαίνεται να ενοχλείται η Κυβέρνηση τόσο, ώστε να προβαίνει σε παραιτήσεις άκρως εμπίστων της προσώπων. Αυτό, δηλοί ευαισθησία, την οποία μέχρι σήμερα σε πολλά άλλα βασικά θέματα, όπως η πανδημία, οι πυρκαγιές, ο πληθωρισμός, το ΕΣΥ, η αντιμετώπιση της φτώχιας,  και κάποια άλλα, ελπίζουμε, επίσης, να επιδείξει, στο σχετικώς μικρό διάστημα διακυβέρνησης της χώρας, το οποίο της απομένει..

error: Content is protected !!