ΕΣ ΣΗΜΕΡΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΣ ΣΗΜΕΡΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Εκτός μίας πολιτικής εφημερίδας, η οποία ουδέν ανέφερε επί του θέματος, όλες οι άλλες, λίγο έως πολύ, εχθές Κυριακή, ασχολήθηκαν... ΕΣ ΣΗΜΕΡΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Εκτός μίας πολιτικής εφημερίδας, η οποία ουδέν ανέφερε επί του θέματος, όλες οι άλλες, λίγο έως πολύ, εχθές Κυριακή, ασχολήθηκαν εκτενώς με το θέμα των υποκλοπών σε Ελλάδα και αλλαχού με πηχυαίους τίτλους και μαύρα γράμματα έως και σχόλια, τα οποία προβλέπουν ακόμη και παραίτηση του ίδιου του Πρωθυπουργού, ένεκα των παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνομιλιών σπουδαίων προσώπων του πολιτικού βίου, με πρώτον θιγόμενο τον κύριο Νίκο Ανδρουλάκη του αναγεννηθέντος ΠΑΣΟΚ.

Κατά τα άλλα, η χθεσινή Κυριακή, υπήρξε μία ημέρα χωρίς σπουδαία πράγματα, πλην των συνηθισμένων, με κάποιες-όσες πυρκαγιές εδώ κι εκεί, έναν γιατρό Κέντρου Υγείας που «τα έχασε μπροστά» στο τσίμπημα μίας ακρίδας και διέταξε αντιλυσσικό ορό, το ΔΝΤ να παρεμβαίνει στις Κυβερνήσεις του κόσμου ζητώντας  να μετακυλήσουν το κόστος ενέργειας στις τσέπες των πολιτών τους ώστε αυτοί να σταματήσουν να ανάβουν φώτα και θέρμανση έως θανάτου, και κάτι τέτοια. Ακόμη μας γέμισε χαρά ότι Έλληνας ομογενής παρουσιάζεται ως μέγας φέρελπις επιστήμων, επικεφαλής κατά του ιού ευλογιάς των Πιθήκων, και η αναγγελία ότι το νέο υπερ-εμβόλιο κατά κορωνοϊού θα καλύπτει όλες τις μέχρι σήμερα παραλλαγές από Σεπτέμβριο που θα κυκλοφορήσει, και για τις επερχόμενες, βλέποντας και κάνοντας. Μία επιπλέον είδηση ήταν και αυτή, κατά την οποία ο Kιμ Γιονγκ Ουν προσφέρει εκατό χιλιάδες άνδρες για να πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσων στην Ουκρανία με αντάλλαγμα να του δώσει η Μόσχα ενέργεια και σιτάρι.



Τέτοια ησυχία, που ακόμη και ο Πρωθυπουργός, μετά από την παραδοχή του ότι οφείλει να ζητήσει συγνώμη από τον κύριο Ανδρουλάκη, για ην ταλαιπωρία του εκ του γνωστού γεγονότος, έφυγε για διήμερο στο Μαράθι Χανίων να ξεκουραστεί και να σκεφτεί με ηρεμία, το πώς  θα αντιμετωπίσει με φρόνεση και πειθώ, όλους αυτούς, οι οποίοι τον κατηγορούν για σφάλματα άλλων, και να το αποτυπώσει στο σημερινό του διάγγελμα..

Ες σήμερον τα σπουδαία, λοιπόν, και ο κάθε υπόλογος θα υποδειχθεί.



error: Content is protected !!