ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ … ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ …
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη  Μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης σήμερα, μνήμη της Αναλήψεως της Θεοτόκου και όσοι ακόμη πιστοί, ας ευχηθούμε, ευατοίς... ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ …

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

 Μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης σήμερα, μνήμη της Αναλήψεως της Θεοτόκου και όσοι ακόμη πιστοί, ας ευχηθούμε, ευατοίς και αλλήλοις, καλύτερες ημέρες, ημέρες «αναστάσιμες» για τον κόσμο αυτόν, μέσα στον οποίο ζούμε, και ο οποίος κλυδωνίζεται θανάσιμα και παραπαίουμε και εμείς μαζί του.

Κάθε γενιά, το είχε «τάμα» της να κομπάζει και να αποφαίνεται, πως εκείνη η γενιά ήταν η καλύτερη, με ήθος, με αρετές, με γνώσεις, με βίον ευτυχή και ανθόσπαρτον!

Δυστυχώς, κάθε επερχόμενη γενιά, φέρει μέσα της τα καλά και τα κακά των προπατόρων της, έως απολύτου βάθους χρόνου, και με την πάροδο των αιώνων και την διαδοχική επιμόλυνση των επερχομένων γενεών, καταλήγει πάντα σε καταγραφές τεραστίων σφαλμάτων, τα οποία διαβρώνουν την ζωή επάνω στον πλανήτη και κυρίως τον ίδιο τον Άνθρωπο.

Αλλά, ας ξεχάσουμε για σήμερα τα επισωρευμένα οικεία κακά, αυτά τα οποία μας οδηγούν στην αυτοκαταστροφή διαβρώνοντας τον κόσμο μέσα στον οποίον ζούμε, ώστε από στιγμή σε στιγμή, να πλησιάζουμε, -αν όχι και έχουμε εγγίσει-, το σημείο «μηδέν».

 Ας μην σκεφτούμε, έστω και μόνο για σήμερα, τις τεράστιες διαφορές ανάμεσα στους ίδιους της ίδιας υφής ανθρώπους, τα όσα κακά από μόνοι μας με μισαλλοδοξία και απερισκεψία επισωρεύουμε γύρω μας και σε βάρος του δικού μας παρόντος και μέλλοντος, του μέλλοντος των ίδιων των παιδιών μας, τα οποία θεωρούμε πλέον σαν αποκλειστικά και μόνο υλικές υποστάσεις, δούλους της ύλης και αποδιοπομπαίους του Πνεύματος, το οποίο καταργούμε, εντέχνως, παντελώς.

Ας μην θυμηθούμε σήμερα, ούτε τις προηγούμενες καταστροφές αυτού του πλανήτη, οι οποίες απεικονίζονται γλαφυρά σε μύθους, και ζοφερά στην πραγματικότητα των τελευταίων αιώνων.

Ας επικαλεσθούμε την Χάρη της Θεοτόκου, ημέρα που είναι, να μην αφήσει να βουλιάξουμε, όπως η Λεμουρία, η Μου, η Ατλαντίς, η Κωνσταντινούπολις ακόμη, η Χιροσίμα πρόσφατα, η καθημερινή απειλή μιάς πυρηνικής συγκυρίας στις ημέρες μας, στα λάθη και στα πάθη μας.

Και αν Εκείνη το κρίνει, και μόνο με  σύνεση αν πληρώσει την σκέψη μας, θα μας βοηθήσει να αποτρέψουμε τα χείριστα που νιώθουμε να πλησιάζουν. επειδή υπερθρέψαμε τον εγωϊσμό και αυτό-εγκαταλειφτήκαμε, εκόντες άκοντες, στην απερισκεψία μας.

error: Content is protected !!