ΑΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑ, ΑΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑ, ΑΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πάνω από 75.000 καταναλωτές ρεύματος στην Μεγάλη Βρετανία έχουν αποφασίσει να μην πληρώσουν τον λογαριασμό ρεύματος, από Οκτώβριο και πέρα,... ΑΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑ, ΑΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πάνω από 75.000 καταναλωτές ρεύματος στην Μεγάλη Βρετανία έχουν αποφασίσει να μην πληρώσουν τον λογαριασμό ρεύματος, από Οκτώβριο και πέρα, καθώς η αύξησή του θα εκτιναχθεί στα ύψη.

«Μην πληρώνεις Ηνωμένο Βασίλειο» τιτλοφορείται ένα κίνημα, το οποίο συστάθηκε και παρασύρει στο διάβα του πολλές, ακόμη, αντιδράσεις.

Οι Βρετανοί βρίσκονται στην πιο δεινή θέση των τελευταίων τριών δεκαετιών, καθώς ο πληθωρισμός αναμένεται να φτάσει, σε λίγο, στο 13%
και από την 1η Οκτωβρίου, το μέσο νοικοκυριό, εικάζεται ότι, θα πληρώνει σχεδόν 300 λίρες το μήνα για ρεύμα., ενώ το «κίνημα» πιστεύει πως 6,3 εκατομμύρια βρετανικά νοικοκυριά θα οδηγηθούν σε ενεργειακή φτώχεια αυτόν τον χειμώνα, με εκατομμύρια ακόμη να αισθάνονται το άγχος ενός πληθωρισμού εκτός ελέγχου.

Το πρόβλημα, ωστόσο, δεν ταλανίζει μόνο την Αγγλία, αλλά διαχέεται και σε όλη την Ευρώπη, ενώ η Ρωσία,  ακόμη και με εμπάργκο, συνεχίζει να κερδοφορεί.

Στην Ελλάδα τώρα, όπου αναμένεται αύξηση της κιλοβατώρας κατά 2,4 ευρώ, ο λαός αντιμετωπίζει στωϊκά το πρόβλημα, καθώς μάλιστα υπάρχει και η κυβερνητική η διευκόλυνση καταβολής μερικών ευρώ τον μήνα με το «fuel pοwer» για όσους και για όσο αυτό κρατήσει.

Μικρολεπτομέρεια: Αναφέρεται πως ένεκα ακρίβειας, νοθεύεται η βενζίνη στην χώρα μας αλλά, ευτυχώς, όπως δήλωσε ο κύριος ‘Αδωνις Γεωργιάδης, γίνονται αυστηροί έλεγχοι και μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι.

error: Content is protected !!