ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Η επιστήμη της τεχνολογίας, η οποία θα έπρεπε να είναι επωφελής για την Ανθρωπότητα, και συχνά είναι, έστω και αν... ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Η επιστήμη της τεχνολογίας, η οποία θα έπρεπε να είναι επωφελής για την Ανθρωπότητα, και συχνά είναι, έστω και αν κάπου λανθάνει, ως του εκ του «τα λάθη, ανθρώπινα», ορισμένες φορές μας εκπλήττει με κάποιες ανακαλύψεις της, οι οποίες κάθε άλλο παρά επαγωγικές είναι.

Λίγες ημέρες πριν, αυτή η επιστήμη της τεχνολογίας, έκανε την σπουδαία επίδειξή της κατά την κηδεία μίας γυναίκας, κάνοντάς-την να μιλά μέσα από το φέρετρό της και τον τάφο της.



Αυτοί οι επιστήμονες, λοιπόν, οι οποίοι αντί να επιχειρήσουν κάποια άλλα επιστημονικά πειράματα, προς όφελός μας, μαγνητοφώνησαν μία γυναίκα πριν πεθάνει και με την κατάλληλη επεξεργασία, ζήτησαν από τους τεθλιμμένους συγγενείς και άλλους παρευρισκόμενους, να της κάνουν ερωτήσεις κατά την διαδρομή προς τελευταία κατοικία.

Αυτοί, βρήκαν ευχάριστο το κόλπο, ξεκίνησαν τις ερωτήσεις αντί να αναλωθούν σε κλάματα, και ο επεξεργαστής, δίπλα στην νεκρή, έδινε κατάλληλες απαντήσεις, ανάλογα με το ζητούμενο. Και έμαθαν για τα παιδικά της χρόνια, για την ζωή της, για το διαζύγιό της, μας, για όλα τα φανερά και τα κρυφά της. Την ρώτησαν μάλιστα και «για το μέλλον του κόσμου», κι εκείνη απάντησε, έτσι όπως το φανταζόταν εν ζωή.



Συνέβη στην Μεγάλη Βρετανία αυτό το μακάβριο σώου, και από εδώ και πέρα, -καθώς μάλιστα υπόσχονται και εξέλιξη του πράγματος-, φαίνεται πως θα βγαίνουν όλα τα απόκρυφά μας στα «φόρα», καθότι «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον». αλλά και κατά τον θάνατον, -θα πρόσθετα…

error: Content is protected !!