ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΝΩΜΗΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΝΩΜΗΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αναμφισβήτητα, στους καιρούς μας, η πολιτική εξασκείται κάπως διαφορετικά από ό,τι σε προηγούμενες εποχές και δεν είναι καθόλου ευχάριστο αυτό,... ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΝΩΜΗΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αναμφισβήτητα, στους καιρούς μας, η πολιτική εξασκείται κάπως διαφορετικά από ό,τι σε προηγούμενες εποχές και δεν είναι καθόλου ευχάριστο αυτό, το ότι, δηλαδή, ο πολίτης, ο οποίος και επιλέγει τους πολιτικούς και τους ψηφίζει και τους στέλνει σε Κογκρέσσα, Καγκελαρίες και Βουλές, για να τον εκπροσωπήσουν αντ’ αυτού, στο τέλος εμφανίζεται ως απογοητευμένος εκ των αποτελεσμάτων.

Αναμφισβήτητα, ουδείς είναι τέλειος και τίποτε δεν μπορεί να αποδοθεί στην εντέλεια. Και πάντα οι πολίτες το γνώριζαν αυτό, και πάντοτε μπορεί να διαμαρτύρονταν, αλλά ποτέ  δεν έφταναν στα άκρα, και συχνά, έστω και δυσαρεστημένοι, ανανέωναν και για άλλες τετραετίες την εμπιστοσύνη τους στα ίδια πρόσωπα.



Σκέπτομαι έτσι, διερωτώμενος, τι περισσότερο έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, που κάνει να φαίνεται πως έχουν αποτύχει οι Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, ώστε οι πολίτες να μην αρκούνται σε απεργίες και διαμαρτυρίες, αλλά να προβαίνουν και σε προπηλακισμούς ακόμη και κατά των κυβερνητικών ηγετών, όπως αίφνης έγινε προχθές κατά την εμφάνιση του Καγκελάριου της Γερμανίας, ή συχνά τελευταίως, κατά του Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας.

Αν μη τι άλλο, ένας κυβερνήτης αποτελεί θεσμό για ένα Κράτος, και όση και αν είναι η αγανάκτηση κάποιων, είναι πολιτισμός να τηρούνται τα πρέποντα.



Κατά τη λήξη της θητείας του, ο διαφωνών με αυτόν λαός, μπορεί να του το δείξει ευγενικά, απορρίπτοντάς τον.

Ας μην χάνουμε εντελώς την αξιοπρέπειά μας, για κάτι, που σε τελευταία ανάλυση, εμείς επιλέγουμε.



error: Content is protected !!