Κατευθυνόμενα Κατευθυνόμενα
της Άννας Ζανιδάκη Κανένα συναίσθημα δεν θα ‘χει τη δική του ισχύ και δυναμική, αν δεν το κατευθύνει η λογική και το αυτούσιο, ατόφιο... Κατευθυνόμενα

της Άννας Ζανιδάκη

Κανένα συναίσθημα δεν θα ‘χει τη δική του ισχύ και δυναμική, αν δεν το κατευθύνει η λογική και το αυτούσιο, ατόφιο και αυθεντικό.

Κανένα συναίσθημα δεν θα χει το δικό του απόφθεγμα μετέπειτα, να δεν παρουσιαστούν κι αν δεν τακτοποιηθούν οι στιγμές κι οι αναλογισμοί της σε ευθύνες και διαπραγματεύσεις.

Κανένα συναίσθημα δεν θα ναι υποφερτό, αν καταφέρει να υποστεί το συρφετό των ανούσιων και ανίερων, των ανάξιων κι άνανδρων ουσιών και αξιών του, με προτεινόμενους θανάτους, ζωντανούς, ότι το χειρότερο που μπορεί να υποστεί ψυχή, νους και καρδιά.



Κανένα συναίσθημα δεν θα ‘χει τη δική του βαρύτητα, αν η ελαφρότητα του είναι του, όπως λέγεται, υποστεί ακρωτηριασμούς και εκχυμώσεις, απ’ τους εχθρικούς υπαινιγμούς και ελιγμούς.

Κανένα συναίσθημα δεν θα χει τη δική του πορεία, αν εμείς οι ίδιοι δεν του χαράξουμε τις κατευθυντήριες οδούς και χωρίς παρορμήσεις και νοθεύσεις τους, να φέρουμε εις πέρας λειτουργίες και μεθοδεύσεις, βάσει της λογικής και ποτέ του παραλογισμού τους.



Κανένα συναίσθημα δεν θα αποδώσει τη δική του αξία και τη δική του ενσυναίσθηση, αν εμείς οι ίδιοι, δε θέσουμε τα δικά μας θέλω και πρέπει, τα δικά μας εξουσιοδοτημένα εγκεφαλικά κέντρα ανάληψης και απόθεσης των δρώμενα τους.

Κανένα συναίσθημα χωρίς την ψυχική επαφή, δε θα ναι σε θέση να αντιληφθεί και να πραγματοποιήσει τις δυνατές επιλύσεις προσπαθειών,σε θέματα και γεγονότα που ίσως προέκυψαν ή θα προκύψουν, αν δε δουν καθάριο το τοπίο της αντίληψης και της επεκτατικότητας χειρισμών και διαχειρίσεων αυτών.



Κανένα συναίσθημα δεν θα ναι σε θέσει να προσκρούσει ένα άλλο, αντιλαμβανόμενο το μέγεθος της πλεκτάνης, της πλάνης του, αν δεν δεχτεί την ενδυνάμωση από μας τους ίδιους, ώστε να επιληφθεί των κρούσεων και συγκρούσεων, παρά των προσκρούσεων,σε υφάλους και υδάτινους πύργους ζωής, χτισμένους στις άμμους των παραλιακών συγκροτημάτων μιας ή πολλών ουτοπιών τους.

Κανένα συναίσθημα δεν θα παραδεχτεί το μείον, την ελαττωματική του πλευρά ,αν εμείς οι ίδιοι δεν αντικρίσουμε τις φοβίες και τους φόβους μας , τις ανασφάλειες και τις προτροπές αυτών.

error: Content is protected !!