ΘΑ ΞΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ; ΘΑ ΞΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Διάβασα, προχθές, στο κύριο θέμα της έγκριτης εφημερίδας «Εστία», την κατά κάποιο τρόπο προτροπή της γερμανικής «Ντόϊτσε Βέλλε», ως προς... ΘΑ ΞΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Διάβασα, προχθές, στο κύριο θέμα της έγκριτης εφημερίδας «Εστία», την κατά κάποιο τρόπο προτροπή της γερμανικής «Ντόϊτσε Βέλλε», ως προς επέκταση του εμπάργκο κατά της κακιάς Ρωσίας, ακόμη και από τους ίδιους τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Μείνετε μακριά. Όχι άλλες ταξιδιωτικές θεωρήσεις για τους Ρώσους σε περίοδο πολέμου».



Να μην επισκέπτονται λοιπόν οι Ρώσοι την υπόλοιπη Ευρώπη, ούτε σαν επαγγελματίες, ούτε σαν τουρίστες, με ένα «βίρτσουαλ» υψωμένο και πάλι «Τείχος», σαν εκείνο που υπήρξε πριν λίγα χρόνια ακόμη στην καρδιά του Βερολίνου.

Την σκέψη αυτή, φάνηκε να επικροτεί και η πρωθυπουργός της Εσθονίας, η οποία μάλιστα προχώρησε και λίγο πιο πολύ, επισημαίνοντας πως «η επίσκεψη στην Ευρώπη είναι προνόμιο, όχι ανθρώπινο δικαίωμα», διευρύνοντας τις αποστάσεις μεταξύ ομοειδών ανθρωπίνων όντων και χαράζοντας ένα ακόμη άρθρο σε αυτά των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.



Επόμενο ήταν να πειραχτεί η Ρωσία και δια στόματος εκπροσώπου του Υπουργείου της Εξωτερικών να απαντήσει: «Το πραγματικό προνόμιο είναι να είσαι τυχερός που βλέπεις την Ρωσία σε όλη της την ποικιλομορφία και το μεγαλείο της».

Λέτε να επιτύχει και αυτό εμπάργκο ή και αυτό θα αμφισβητηθεί ως προς την αποτελεσματικότητά του; Και θα είμαστε τυχεροί να το χαρούμε, επερχομένου του χειμώνα, ο οποίος μας απειλεί με θάνατο από παγωνιά και έλλειψη τροφίμων;



Από ότι, πάντως, μέχρι σήμερα παρατηρούμε, το προηγούμενο εμπάργκο, μάλλον ωφέλησε τους τιμωρημένους και έβλαψε τα μάλλα τους τιμωρούς.

error: Content is protected !!