ΤΑΧΩ, -ΑΡΑΓΕ – ΧΑΜΕΝΑ; ΤΑΧΩ, -ΑΡΑΓΕ – ΧΑΜΕΝΑ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τον τελευταίο καιρό, οφείλω να ομολογήσω πως έχω αρχίσει να τα χάνω λιγάκι, ευελπιστώντας δε, χρόνου προϊόντος, να τα χάσω... ΤΑΧΩ, -ΑΡΑΓΕ – ΧΑΜΕΝΑ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τον τελευταίο καιρό, οφείλω να ομολογήσω πως έχω αρχίσει να τα χάνω λιγάκι, ευελπιστώντας δε, χρόνου προϊόντος, να τα χάσω ακόμη περισσότερο, έως και πλήρους απώλειας αντίληψης και κατανόησης των όσων συμβαίνουν γύρω μας.

Είναι δε πολλά αυτά, τα οποία αντιμετωπίζουμε όλοι, σε όλο τον κόσμο, ώστε να υποψιάζομαι πως και άλλοι πολλοί φοβούνται πως τα χάνουν κι αυτοί εξ’ ίσου με εμένα.



Προτίθεμαι να αναφέρω κάποια ενδεικτικά στοιχεία, τα οποία μου προκαλούν αυτό το κενό κατανόησης, όπως αίφνης την τρομερή καιενέχουσα τραγικές συνέπειες ανά την Υφήλιο ξηρασία, η οποία, ναι μεν, μας κουνούσε μαντήλι εδώ και χρόνια, πρόσφατα δε, εδώ και λίγες ημέρες έγινε άκρως απειλητική, όσο και τραγική για την Ανθρωπότητα.

Γι’ αυτήν την «ξηρασία» πλείστοι τυρβάζουν, κατατάσσοντάς την βέβαια στα υπό ετικέτα «Φαινόμενα του Θερμοκηπίου», ή «Αλλαγή του κλίματος». Και εδώ είναι το παράλογο, -τουλάχιστον για εμένα-,  η ξηρασία να υφίσταται επειδή δεν βρέχει και από την άλλη μεριά και κατά πολύ τακτικά διαστήματα να πνίγεται ο κόσμος από τις νεροποντές, οι οποίες δεν φαίνεται να ποτίζουν την γη, -αλλά, τί;-,  σύμφωνα με τις επικρατούσες απόψεις.



Κάτι άλλο, το οποίο μου φαίνεται λίγο ακατανόητο, είναι το πώς μία πανδημία έχει την ικανότητα να μεταλλάσσεται όχι μόνο από μόνη της, αλλά και με σύμφωνα με τις ποικίλες απόψεις διαφόρων διακεκριμένων και μη επιστημόνων, εκ των οποίων κάποιοι εκτελώντας και χρέη προφήτη, μαντεύουν την εξέλιξή τους στο εγγύς και απώτερο μέλλον, όπως για παράδειγμα την μετάλλαξη «Κένταυρος», της οποίας και μόνο το προσωνύμιο είναι ικανό να σε σκοτώσει, και είναι βέβαιον ότι θα ξεκινήσει τον επερχόμενο Σεπτέμβριο και μάλιστα θα σκοτώνει, στην Ελλάδα τουλάχιστον 60 άτομα την ημέρα, κατά προφητεία ιατρού Σαρηγιάννη, όταν ακόμη και ο επί της Υγείας μας Υπουργός, μας αφήνει να εννοήσουμε ότι όλα θα πάνε καλά, φτάνει να φοράμε μάσκες.



Κάτι άλλο που επίσης δεν μπορεί να γίνει απόλυτα αντιληπτό, είναι το πώς στους πολέμους που ξεσπούν στην Ευρώπη, υπάρχουν φταίχτες και τιμωρούνται, ενώ στον υπόλοιπο κόσμο, ποτέ μέχρι σήμερα φταίχτης, -και αν υπήρξε-, δεν έχει τιμωρηθεί γιατί ξεκίνησε ή στήριξε έναν πόλεμο.

Μία νέα τρομακτική είδηση είναι και το ότι «λιγοστεύει το οξυγόνο στον πλανήτη», όταν κάποιοι επιστήμονες διατείνονται ότι η φύση και η ατμόσφαιρα ανανεώνονται από μόνες τους, όπως τα νερά της θάλασσας, και προσπαθώ να καταλάβω ακόμη, πού πήγε αυτή «τρύπα του όζοντος» πού πριν λίγα χρόνια ήταν έτοιμη να «αποτρυπήσει», και σήμερα ουδείς λόγος γι’ αυτήν υπάρχει, και ουδέν περί αυτής και της επικινδυνότητάς της αναφέρεται.

error: Content is protected !!