ΧΩΡΙΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Και ναι, λοιπόν, όλος ο κόσμος αναστατώθηκε και εχθές, φοβούμενοι πως η κακιά Ρωσία θα επενέβαινε καταλυτικά στο Κίεβο και... ΧΩΡΙΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Και ναι, λοιπόν, όλος ο κόσμος αναστατώθηκε και εχθές, φοβούμενοι πως η κακιά Ρωσία θα επενέβαινε καταλυτικά στο Κίεβο και θα χάλαγε την ωραία εθνική ανάμνηση της επετείου της απελευθέρωσης της Ουκρανίας από την Ρωσία.

Διαγγέλματα Ζελένσκι, δημοσιεύσεις επί δημοσιεύσεων, στον εγχώριο και παγκόσμιο Τύπο, κατάλληλα διαμορφωμένος τρόμος και Ουκρανοί να τρέχουν πανικόβλητου εγκαταλείποντες τα σπίτια τους, μην τύχει και επέλθει το μοιραίο, ημέρα που ήταν, και ο Πούτιν αποφασίσει να ξεκληρίσει όχι μόνο αυτούς, αλλά και τον κόσμο όλον με τα πυρηνικά  του και τις ρουκέτες του.



 Το μόνο που συνέβη, ή τουλάχιστον έπεσε στην αντίληψή μου, ήταν πως οι Αμερικανοί βομβάρδισαν ιρακινές θέσεις στο Ντέϊρ Εζέρτ της Συρίας με την αιτιολογία  προστασίας των δικών τους από επιθέσεις του Ιράν, όπως ανακοίνωσαν.

Στην Ουκρανία, -πάντα για εχθές μιλάμε-, οργανώθηκε πανευρωπαϊκή εκδρομή, κάπου τριάντα ευρωπαίων βουλευτών και ευρωβουλευτών, μεταξύ των οποίων και ο δικός μας βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος σε απ’  ευθείας συνομιλία του με το ραδιόφωνο της ΕΡΤ, μας καθησύχασε πως όλα εκεί έβαιναν καλά, οι κυκλοφορούντες πολίτες λίγοι για πρωτεύουσα κράτους, κι ακόμη πως το εμπόριο και τα εστιατόρια κουτσοδουλεύουν, τουρισμός ελαχιστότατος, ελεύθερη πτώση της οικονομίας, και άλλα τέτοια μικροκαθημερινά και μη ανησυχητικά.



Την προηγούμενη νύχτα, μόνο, όπως διάβασα στις εφημερίδες, ο διορισμένος από τους Ρώσους επικεφαλής της ουκρανικής πόλης Μιχαϊλίφκα, στο υπό ρωσικό έλεγχο τμήμα της περιοχής της Ζαπορίσγια, σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητό του, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος της υποστηριζόμενης από τη Ρωσία διοίκησης της περιοχής.



Κατά τα άλλα, φαίνεται πως οι βάρβαροι σεβάστηκαν την επέτειο και δεΝ επέλασαν ούτε και εχθές.

error: Content is protected !!