ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΗ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΗ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ο Πρωθυπουργός μας, εχθές, κατά την έναρξη των συζητήσεων επί των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ατενίζοντας... ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΗ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ο Πρωθυπουργός μας, εχθές, κατά την έναρξη των συζητήσεων επί των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ατενίζοντας τοιουτοτρόπως και τους επί τόπου παρευρισκόμενους με ειλικρινές βλέμμα, δήλωσε πως έτσι κοίταξε με ειλικρίνεια και τον ελληνικό λαό, όταν ετέθη το θέμα, και τον διαβεβαίωσε πως ο ίδιος δεν γνώριζε το παραμικρό γι’  αυτό το συμβάν, καθώς και ζήτησε «συγνώμη» για την ταλαιπωρία του κ. Ανδρουλάκη. Όταν ένας σοβαρό πρωθυπουργός μιλάει με τόση ειλικρίνεια, αν μη τι άλλα, πρέπει να τον πιστεύουμε.



Λίγο κουλουβάχατα, το έχουμε με την αντιμετώπιση του κορωνοΐού και ο κάθε επιστήμονας έχει τις δικές του απόψεις, και η κάθε Κυβέρνηση επίσης τις δικές της, και ο κόσμος υποφέρει, αρρωσταίνει, βάζει-βγάζει τις μάσκες, εθίζεται στα εμβόλια, κλείνεται στα σπίτια, αποφεύγει σαν κοσμοκαλόγερος να έρχεται σε επαφή με άλλους μην και τον κολλήσουν, και άλλα πολλά. Ωστόσο το υπερδυναμικό εμβόλιο έρχεται και θα παραμείνει, ενώ και άλλες πολλές παραλλαγές και πανδημίες μας απειλούν, καθώς επίσης γνωρίζουν και μας κοινοποιούν οι επιστήμονες, και εμείς, καλή τη πίστη, έχουμε υποχρέωση να ακολουθούμε τις συμβουλές τους.

Τέρμα το μάθημα των θρησκευτικών από τα σχολεία, εμμέσως πλην όμως σαφώς. Από εδώ και πέρα, όποιος μαθητής θέλει ζητά «απαλλαγή» από αυτό το μάθημα, την «σκαπουλάρει» δηλαδή, καθώς γλυτώνει διάβασμα στο σπίτι, διαγωνισμούς και την τυραννία της εξέτασης, και κατά την κενή ώρα, κάνει και το τσιγαράκι του στην αυλή του σχολείου, για διάλειμμα, ανέμελος και ωραίος. Άλλωστε και οι Μαθητές του Κυρίου, αγράμματοι ήσαν, αλλά διέπρεψαν! Καλή τη πίστη, βέβαια, θα προχωρήσουν στη ζωή και οι μαθητές της σύγχρονης παιδείας.



Καλή τη πίστη και το εμπάργκο στην Ρωσία, καθώς και το κρύο και η πείνα, που οι ίδιοι οι επιβάλλοντες αυτό, μας προειδοποιούν ότι θα τραβήξουμε.

Έτσι ακριβώς έχει διαμορφωθεί η ζωή μας και όλα με καλή πίστη τα αντιμετωπίζουμε και όλα πάνε καλά.



Καλή τη πίστη και εγώ συνάδω με την νέα ελληνική γραμματική και εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας, έστω και επί  τα χείρω, ξεχνώ τα όσα έμαθα και «αλλάζω την πίστη στην» στην ορθογραφία της έκφρασης «καλή τη πίστει».

Όταν είσαι καλόπιστος, όλα ρολόϊ πάνε.

error: Content is protected !!