ΘΕΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΘΕΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Η χώρα μας, έχει υποσχεθεί, όποτε με το καλό τελειώσει ο πόλεμος  στην Ουκρανία, να βοηθήσει τα μάλλα στην ανοικοδόμησή... ΘΕΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Η χώρα μας, έχει υποσχεθεί, όποτε με το καλό τελειώσει ο πόλεμος  στην Ουκρανία, να βοηθήσει τα μάλλα στην ανοικοδόμησή της, ενώ παράλληλα έχει με μεγάλη προθυμία συμβάλλει στην αντίσταση της χώρας με έξοδα εκατομμυρίων σε στρατιωτικό εξοπλισμό.

Έλεγαν οι παλαιότεροι πως «το ένα χέρι νίβει το άλλο», και εγώ το βρίσκω πάρα-πολύ σωστό. Όποιος περιέρχεται σε οιανδήποτε ανάγκη, θα πρέπει να συνδράμεται από τους συνανθρώπους του, τα  δε κράτη, από τα άλλα κράτη και ιδιαίτερα το φίλα προσκείμενα.



Υπάρχουν αίφνης και εξαιρέσεις στην τελευταία περίπτωση, όπως αυτή της Γερμανίας, η οποία αφού υποχρεώθηκε να αποζημιώσει όλη την Ευρώπη για τα ανεπανόρθωτα και τραγικά κακά, τα οποία της προξένησε με τον παγκόσμιο πόλεμο που εξαπέλυσε ο αείμνηστος Χίτλερ, άφησε απ’  έξω την Ελλάδα.

Άλλα κράτη πάλι, το βλέπουν και το αισθάνονται αλλιώς. Όπως για παράδειγμα η Βουλγαρία, η οποία, προχθές και δια στόματος Βέλισλαβ Μινέκοφ, Υπουργού Πολιτισμού της χώρας, ενημέρωσε το οικείο υπουργικό συμβούλιο πως  η κυβέρνηση χορήγησε σχεδόν 3,5 εκατομμύρια «λέβα» οικονομική βοήθεια για την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης και ανοικοδόμησης της ανατολικής πτέρυγας της Μονής Ζωγράφου στο δικό μας Άγιον Όρος.



Ο ίδιος, εξ’ άλλου, δήλωσε ότι η χρηματοδότηση αναμενόταν εδώ και πολύ καιρό γιατί μετά τη φωτιά στην ανατολική πτέρυγα της Μονής, το μόνο που γινόταν ήταν να ακούγονται προθέσεις. «Το θέμα της αποκατάστασης και συντήρησης της ανατολικής πτέρυγας τελικά θα επιλυθεί», τόνισε.

 Σύμφωνα, πάλι,  με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανακοίνωσε επίσης ότι θα ζητήσει μία συνάντηση με τον ηγούμενο της μονής για να συζητήσουν και άλλους τρόπους παροχής υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος θέρμανσης και την επισκευή του δρόμου που οδηγεί στη Μονή Ζωγράφου.



Στην πτέρυγα αυτή, -έτσι, για την Ιστορία-, ο Βούλγαρος κληρικός της μονής Χιλανδρίου Παΐσιος του Χιλανδαρίου ολοκλήρωσε τη σλαβο-βουλγαρική Ιστορία του, ένα βιβλίο που θεωρείται ορόσημο της βουλγαρικής Εθνικής Αναγέννησης.

Μπορεί η Ελλάδα να μην δύναται, λόγω οικονομικών δυσχερειών, να αποκαταστήσει κάποιες ζημιές που επιφέρει ο χρόνος, όμως να, που χάριν της αλληλεγγύης της Βουλγαρίας, θα τακτοποιηθεί το πρόβλημα.

error: Content is protected !!