ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Θα ήθελα να καταθέσω την γνώση μου ότι οι Αβορίγινοι της Αυστραλίας, όπως διάβασα σε ένα βιβλίο έτρωγαν μυρμήγκια και... ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Θα ήθελα να καταθέσω την γνώση μου ότι οι Αβορίγινοι της Αυστραλίας, όπως διάβασα σε ένα βιβλίο έτρωγαν μυρμήγκια και άλλα ζωύφια μέχρι πρόσφατα και είναι βέβαιον πως και οι αρχαίοι μας προ-πρόγονοι που άναβαν φωτιά με τις πέτρες, κάπως έτσι θα θρέφονταν. Και επειδή όπως πιστεύουν πολλοί πως «η Ιστορία επαναλαμβάνεται’, να τώρα που και εμείς φτάνουμε στο σημείο να τους μιμηθούμε, καθώς μάλιστα οι επιστήμονες, οι οποίοι τα πάντα φροντίζουν για το καλό μας, αποφάσισαν να μας συστήσουν παρόμοια διατροφή.



Για να πούμε την αλήθεια, για κάπου εκεί, ούτως ή άλλως βαδίζουμε και χωρίς την υπογραφή των επιστημόνων, ένεκα της οικονομικής κρίσης, η οποία μαστίζει και θα συνεχίσει να αποδεκατίζει τους επί Γης  διαβιούντες.

Είναι και αυτή κλιματική αλλαγή πανάθεμά την, η οποία ανατρέπει τα πάντα, ως πρώτα τα γνωρίζαμε. Επιστήμονες ανακάλυψαν πως τα ζώα εκπέμπουν περισσότερα και επικινδυνότερα «αέρια» από τα ρυπογόνα αυτοκίνητα και μολύνουν το περιβάλλον. Και δεν μπορείς φυσικά να τα κάνεις «ηλεκτρικά» όπως τα αυτοκίνητα, οπότε σφάξιμο έως αποδεκατισμού, ιδιαίτερα δε τώρα που η γη έπαψε να παράγει, όπως επίσης ανακάλυψαν οι επιστήμονες.



Αστεία-αστεία, η έγκριτη εφημερίδα «Γκάρντιαν», ενημέρωσε δημοσιογραφικά πως σύντομα θα έχουμε στο τραπέζι μας εδέσματα από ψητούς γρύλους, σκουλήκια και ακρίδες, γιατί η φύση έπαψε να παράγει και πρέπει να καταφύγουμε σε παρόμοιες λύσεις.

Να δεις δε, που πρόλαβαν να φτιάξουν και «συνταγές κατά «Τσελεμεντέ» και σου λέει πως «τα mealworms, η μορφή προνύμφης του κίτρινου σκαθαριού, έχουν μαγειρευτεί με ζάχαρη από ερευνητές που ανακάλυψαν ότι το αποτέλεσμα είναι ένα άρωμα που μοιάζει με κρέας που θα μπορούσε μια μέρα να χρησιμοποιηθεί σε φαγητά ως πηγή πρωτεΐνης, ενώ οι αλευροσκούληκες που μέχρι τώρα χρησιμοποιούνταν κυρίως ως σνακ για κατοικίδια ή ως δόλωμα κατά το ψάρεμα, έχουν την δυνατότητα ως πηγή τροφής για τους ανθρώπους να βοηθήσουν να αποκτήσουμε τις αναγνωρίσιμες γεύσεις του κρέατος χωρίς τις επιβλαβείς επιπτώσεις στο κλίμα.



«Τα έντομα είναι μια θρεπτική και υγιεινή πηγή τροφής με υψηλές ποσότητες λιπαρών οξέων, βιταμινών, μετάλλων, φυτικών ινών και πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, όπως αυτή του κρέατος», λέει ο In Hee Cho, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Wonkwang στην Νότια Κορέα που ηγήθηκε της μελέτης.

Καλή μας όρεξη, λοιπόν.

error: Content is protected !!