ΚΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΚΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Από σήμερα, Τετάρτη, η «Gazpron» διακόπτει την παροχή φυσικού αερίου στην γαλλική «Engie», ένεκα επισκευών και συντήρησης στον αγωγό, όπως... ΚΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Από σήμερα, Τετάρτη, η «Gazpron» διακόπτει την παροχή φυσικού αερίου στην γαλλική «Engie», ένεκα επισκευών και συντήρησης στον αγωγό, όπως τον περασμένο Ιούνιο, αλλά η υπόλοιπη ενωμένη Ευρώπη, δεν θέλει να το πιστέψει, πλην όμως φαίνεται και να μην προβληματίζεται, τουλάχιστον όπως πρώτα.

Ήδη, στην Γερμανία, ο καγκελάριος Κολτ ανακοίνωσε την συνεργασία της χώρας του με την Κίνα, ως προς την προμήθεια φυσικού αερίου, και ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει αποθηκευμένο στην χώρα του ένα 83% πληρότητας, το οποίο ευελπιστεί ότι θα ανέλθει έως και το 95% μέχρι τον Οκτώβριο.



Ωστόσο, ο καγκελάριος δήλωσε πως δεν πρέπει οι Γερμανοί να χαίρονται ιδιαίτερα, και να τηρούν τα μέτρα, τα οποία, παρά την επάρκεια ενέργειας, δεν θα μειωθούν και μάλιστα θα εξαγγελθούν και άλλα, τόσο σε περιορισμούς, όσο και σε ενίσχυση στο βαλάντιό τους, προκειμένου να τα βγάλουν πέρα αξιοπρεπώς.

Αλλά και η άλλες χώρες, ισχυρίζονται περίπου τα ίδια, ότι έχουν επάρκεια, ανεπαρκή όμως, και πως  τα μέτρα θα πρέπει να τηρηθούν οπωσδήποτε, ενώ στις 9 Σεπτεμβρίου, με το πάσο της η ευρωπαϊκή επιτροπή θα συνέλθει και θα συζητήσει για το γεγονός της ανεπάρκειας και της πορείας, και την γραμμή την οποία θα πρέπει να ακολουθηθεί, ύστερα από έξη μηνών σκέψεων και περισυλλογής.



Από την άλλη πλευρά, στα χίλια πλευρά έχει φτάσει η τιμή της κιλοβατώρας στην Ελλάδα, με συνεχώς αυξανόμενη προοπτική, η δε Κυβέρνηση αναμένεται να εξαγγείλει νέα μέτρα συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό με 14 εκατομμύρια ευρώ προς ενίσχυση αντιμετώπισης της πανάκριβης ενέργειας στην χώρα μας, και ο κύριος Χατζιδάκης, εν τη ρύμη του λόγου του, διαβεβαιοί πως μετά την άρση των Μνημονίων, οι συνταξιούχοι του ελληνικού κράτους θα απολαύσουν, επιτέλους, πολύ καλύτερες ημέρες, ανάλογες με αυτές προ των Μνημονίων, και φυσικά μένει να το δούμε.



Τέλος, όσο και αν φαίνεται πως η Ευρώπη προχωρεί προς λύση του προβλήματος ενέργειας, ούτε αυτό προς το παρόν επιτυγχάνεται, αλλά και τα μέτρα εξοικονόμησης σφίγγουν όλο και περισσότερο.

Μήπως πρέπει τελικά, να αφεθούμε στην υπόσχεση των επιστημόνων πως μέχρι το 2100, κάθε χρόνο και περισσότερο, θα αυξάνονται οι καύσωνες, ώστε να μας αποζημιώνουν μέσω της δικιάς τους λάβας, για τις παγωνιές των χειμώνων μας;

error: Content is protected !!