ΤΟ ΡΕΨΙΜΟ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ ΤΟ ΡΕΨΙΜΟ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ηκροώμην προχθές του εμπεριστάτου και εμπεριστατωμένου Πρώτου Προγράμματος της Κρατικής μας Ραδιοφωνίας, καθ’ όλα αλάνθαστου, όσο και οι κυβερνήσεις μας... ΤΟ ΡΕΨΙΜΟ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ηκροώμην προχθές του εμπεριστάτου και εμπεριστατωμένου Πρώτου Προγράμματος της Κρατικής μας Ραδιοφωνίας, καθ’ όλα αλάνθαστου, όσο και οι κυβερνήσεις μας και οι απόψεις των έμπειρων και έγκριτων επιστημόνων μας.



Σε σχέση δε με τα όσα συμβαίνουν εσχάτως με την κλιματική αλλαγή, η οποία υπερίπταται των συνειδήσεών μας ως «μπαμπούλας» ολικής καταστροφής, επιστήμων τις, αφού υπεραμύνθηκε πασών των θεωριών, καθώς τα συμπεράσματα είναι πάντα συμπεράσματα καταξιωμένα και ενέτεινε τον φόβο των ακροατών, εν τη ρύμη του λόγου του, απεκάλυψε και ότι οι επιστήμονες δεν είναι και απολύτως βέβαιοι για την εξέλιξη του φαινομένου, πλην όμως εκεί «φαίνεται» να οδηγεί. Κάτι δηλαδή σαν πειραματικό εμβόλιο, εδώ όμως δεν το δεχόμαστε στον βραχίονα, αλλά ως πλύση στον εγκέφαλο.



Είναι γνωστό δε, τοις πάσι πλέον, πως η επιστήμη έχει προοδεύσει τόσο που και μόνοι μας μπορούμε να χειριστούμε τον καιρό, καλό ή κακό μας, αφού στην Θεσσαλονίκη, -ήδη για την Ελλάδα-, υπάρχει ένα έξυπνο μηχάνημα, στο οποίο πατάς ένα κουμπί και όταν επιστημονικοί λόγοι το καλούν, μετατρέπεις τα πάντα του καιρού. Κι αυτό , την ίδια ώρα στην εκπομπή αυτήν το άκουσα, όπου αν  πρόκειται να επιπέσει αναμενόμενη καταιγίδα σε λίγες ημέρες και πρόκειται να βλάψει τα σπαρτά και τους καρπούς πριν δέσουν, πατά νε το κουμπί, η καταιγίδα φτάνει πριν την ώρα της και δεν προλαβαίνει τους καρπούς στο «δέσιμο», οπότε σώζουμε τους καρπούς και μια ώρα αρχύτερα πλημμυρίζουμε τους τόπους.



Τι άλλο θέλουμε από μία προηγμένη επιστήμη, όταν αυτή σώζει όσα σπαρτά έχουν απομείνει  και παράλληλα φροντίζει την ρύπανση της ατμόσφαιρα. Και ιδού μία νέα ανακάλυψη, σύμφωνα με την οποία, το ρέψιμο των αγελάδων, -λέει-, παράγει περισσότερο καυσαέριο από ό,τι κάθε άλλο ρυπογόνο μηχάνημα. Κι έτσι, στη Νέα Ζηλανδία, ψηφίστηκε νόμος, σύμφωνα με τον οποίον κάθε ρέψιμο αγελάδας θα τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο, ώσπου οα αγανακτισμένος κτηνοτρόφος να τις εξολοθρεύσει όλες και να ησυχάσουνε.

Πώς είπατε;

error: Content is protected !!