ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ… ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ…
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Κατ’ έτος 1962, ένας νεαρός εικοσιτριάχρονος Ιάπωνας, επεχείρησε, τότε, να υλοποιήσει το μεγάλο όνειρο της ζωής του και να διαπλεύσει... ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ…

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Κατ’ έτος 1962, ένας νεαρός εικοσιτριάχρονος Ιάπωνας, επεχείρησε, τότε, να υλοποιήσει το μεγάλο όνειρο της ζωής του και να διαπλεύσει τους Ωκεανούς χωρίς καμία στάση πουθενά και το κατάφερε, ώστε να καταγραφεί σαν ο πρώτος πάνω στη Γη άνθρωπος, ο οποίος το πέτυχε. Και το όνομα αυτού, Κενίκτσι Χορίε.



Πέρασαν εξήντα χρόνια από τότε και σε ηλικία ογδόντα τριών ετών, σήμερα, επεχείρησε και πάλι τον ίδιον διάπλουν, χωρίς καν να σκεφτεί πως λόγω ηλικίας τα πράγματα θα μπορούσαν να ήσαν γι’ αυτόν, ίσως πιο δύσκολα. Και παρέμεινε δύο ολόκληρους μήνες στην θάλασσα, με κάθε καιρό, προκειμένου να υλοποιήσει και πάλι το όνειρό του.



Ο ίδιος απευθυνόμενος στους συνανθρώπους του, είπε στο CNN, πρόσφατα:  «Μην αφήνετε τα όνειρά σας να παραμένουν όνειρα. Όταν  έχετε ένα στόχο, να  δουλεύετε για την επίτευξή του και μια ωραία ζωή σάς περιμένει».

Το σκάφος, με το οποίο προέβη στην επιχείρησή του αυτή, ήταν αλουμινίου έξι μέτρων και ζύγιζε κάπου ένα τόνο, διαμορφωμένο δε, ειδικά ως προς το σχετικά μικρό ανάστημά του. Ο Χορίε έχει διαπλεύσει πολλές φορές τον Ειρηνικό Ωκεανό με πλήθος άλλων σκαφών – φτιαγμένων από αλουμινένια κουτάκια ή βαρέλια ουίσκι ή ηλιακά πάνελ.



Όπως λέει, δεν εκπαιδεύεται σωματικά για τις περιπέτειές του. «Είμαι πάντα καλά, πάντα σε φόρμα. Δεν τρώω πολύ, ούτε πίνω» δήλωνε ο ίδιος στην εφημερίδα «San Francisco Chronicle».

error: Content is protected !!