Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τα συμπεράσματα, θα τα συζητήσουμε αύριο, μεγάλη ημέρα ελπίδων για τον λαό της «Ψωροκώσταινας», ωστόσο για σήμερα μπορούμε να τρέφουμε... Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τα συμπεράσματα, θα τα συζητήσουμε αύριο, μεγάλη ημέρα ελπίδων για τον λαό της «Ψωροκώσταινας», ωστόσο για σήμερα μπορούμε να τρέφουμε ελπίδες για κάποια μέτρα «ανάσας», τα οποία θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός μας στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Πέραν του ότι θα παραμείνει στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας μέχρι και το τελευταίο λεπτό που προβλέπει ο νόμος για μία επιτυχημένη Κυβέρνηση, -και αν κάνω λάθος διορθώστε-με-, και σε αλγεινούς καιρούς κρίσης των πάντων, ο κύριος Μητσοτάκης, προβλέπεται πως για μία ακόμη φορά θα προσπαθήσει να παρηγορήσει τον ελληνικό λαό με την ρητορική της διαβεβαίωσης πως όλα θα πάνε καλά, όπως το φροντίζει πάντοτε.



Τα όσα θα υποσχεθεί, σωστό θα είναι και να υλοποιηθούν, όσο πενιχρά και αν είναι, γιατί όπως σε όλη την Ευρώπη, το άμεσο μέλλον, και μάλιστα εν όψει χειμώνος, προοιωνίζεται τραγικό. Και ελπίζουμε,  δια στόματός του, να ακούσουμε αντίθετες εξαγγελίες από εκείνες του τύπου «Δεν πρέπει να επιδοτείται η κατανάλωση ενέργειας, αλλά η επιδότηση», όπως ακούσαμε πρόσφατα εκ κυβερνητικών χειλέων.



Αλλά, πιστεύω να εξαγγείλει και να υλοποιήσει  την ελάφρυνση του οικονομικά χειμαζόμενου λαού από τα δυσβάσταχτα βάρη του, όταν ο κ. Θανάσης Καραγιώργης, εκ των Γραμματέων της Κυβέρνησης, μας διαβεβαιοί πως «είμαστε από τις λίγες χώρες που μπορούμε να εισάγουμε όσο αέριο μας χρειάζεται», σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Πρώτου Προγράμματος, καθώς και το γεγονός, -όπως πάλι μέσα από την Κυβέρνηση λέγεται, ότι και από βενζίνη και πετρέλαιο τα πάει πολύ καλά, άσχετα αν θεσπίζονται μέτρα, ίσως για κάθε κακό ενδεχόμενο.



Γιατί δεν είναι δυνατόν όταν παραμένουμε στα «ίσα», να ακριβοπληρώνουμε την ενέργεια και αντί αυτής, να φορολογούμε τον πολίτη επιπλέον, για να επιδοτείται …η επιδότηση!

error: Content is protected !!