Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΕΣ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πανηγυρικά άνοιξε η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης εχθές το βράδυ, με τραγούδια και παρατράγουδα και την αναμενόμενη καθιερωμένη κατ’  έτος ομιλία... Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πανηγυρικά άνοιξε η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης εχθές το βράδυ, με τραγούδια και παρατράγουδα και την αναμενόμενη καθιερωμένη κατ’  έτος ομιλία του Πρωθυπουργού, ο οποίος για μία ακόμη φορά μίλησε για την καθημερινότητα, την οποία αντιμετωπίζουμε, και την φροντίδα της Κυβέρνησης να διευθετεί τα πάντα, ώστε να μην μας φαίνονται και τόσο οι δύσκολες ημέρες που περνάμε.



Αρχικά, θυμήθηκε την πρώτη παρουσία του στην Έκθεση και συγκινημένος συνεπαίρανε πως όλα όσα είχε υποσχεθεί έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται, με λιγότερους φόρους, χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ κατά 35%, μείωση φόρων και στις επιχειρήσεις κατά 22%, μείον 4% στις ασφαλιστικές εισφορές, με σχεδόν κανενός επιβάρυνση στις γονικές μεταβιβάσεις, ενώ ο τουρισμός έφτασε στο ζενίθ και οι καταθέσεις σε Τράπεζες των πρώην φτωχών νοικοκυριών αυξήθηκαν.

Παράλληλα, ανέφερε την δραστική μείωση των κόκκινων δανείων, την αύξηση των επενδύσεων, γην μετατροπή της Ελλάδας σε ένα μεγάλο εργοτάξιο.



Ακόμη μίλησε και για το κοινωνικό κράτος, για το οποίο επέτυχε την μείωση της ανεργίας, την μεγαλύτερη στην Ευρώπη, για την αύξηση του κατώτερου μισθού κατά 63 ευρώ τον μήνα και την αντιμετώπιση των εκκρεμών συντάξεων.

Φυσικά, αναφέρθηκε και στην ανάταξη του ΕΣΥ, με διορισμό 18.000 γιατρών, όπως και στην ανάπτυξη της παιδείας και την πρόσληψη 24.000  μονίμων εκπαιδευτικών. Αλλά μίλησε και για το επίτευγμα του ψηφιακού κράτους.



Για το μέλλον που διανύουμε, ανακοίνωσε την κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για 3.000.000 φορολογούμενους, αύξηση από 6 σε 9 μήνες της άδειας μητρότητος, διπλασιασμό επιδόματος θέρμανσης σε όσους δεν χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, πρόγραμμα φθηνής στέγης ύψους 1,8 δις για πάνω από 100. 000 ωφελούμενους έως και 37 ετών, επέκταση του προγράμματος «τουρισμός για όλους» και άλλα.

Αύριο, το Υπουργείο Οικονομικών θα κάνει δηλώσεις εξειδικεύοντας τα νέα οικονομικά μέτρα, ενώ ήδη τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, έχουν ξεκινήσει τις κρίσεις και επικρίσεις τους.

error: Content is protected !!