ΠΡΟ ΠΑΝΤΟΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΡΟ ΠΑΝΤΟΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Εμείς οι ¨Έλληνες, από αρχαιοτάτων χρόνων, -αν μη τι άλλο-, φημιζόμαστε για την ψυχραιμία μας, καθώς σε δεινά και βάσανα,... ΠΡΟ ΠΑΝΤΟΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Εμείς οι ¨Έλληνες, από αρχαιοτάτων χρόνων, -αν μη τι άλλο-, φημιζόμαστε για την ψυχραιμία μας, καθώς σε δεινά και βάσανα, έχουμε άψογα ανταποκριθεί, όπως και σε κάθε κακό και ανάποδο που μας έχει βρει μέχρι τώρα, και καταπίνουμε, παράλληλα, τα όσα γίνονται γύρω μας, άλλοτε προς όφελος και άλλοτε εις βάρος μας, ή των άλλων, διατηρώντας την υπομονή μας, ακόμη και για τα πιο παλαβά που βιώνουμε, ακούμε, ή βλέπουμε.



Βίοι παράλληλοι, και κατά το αυτό χρονικό διάστημα, δύο αυτοκίνητα πήγαν προχθές και σφηνώθηκαν, -άθελά τους, φυσικά-, στις λιμουζίνες των Προέδρων Πούτιν και Ζελένσκι, χωρίς ευτυχώς ουδείς εκ των δύο ηγετών να πάθει το παραμικρό. Το ερώτημα είναι ίσως, το πώς μπόρεσαν και πέρασαν επιτυχώς τις πάνοπλες κουστωδίες τους και προξένησαν  μόνον αυτά τα δύο πολύ απλά ατυχήματα, και μάλιστα δεν αναφέρεται ότι οι υπαίτιοι τιμωρήθηκαν.



Σύμφωνα τώρα με αποκάλυψη επίσημου εγγράφου των ΗΠΑ, οι Ρώσοι έχουν στηρίξει εσχάτως, ως προς το οικονομικό, 24 χώρες  με 300 εκατομμύρια δολάρια. Ανάμεσα στις χώρες αυτές, δεν είναι, ως τεκμαίρεται, και η Ελλάδα.

Ένεκα της τιμωρίας του «εμπάργκο», το οποίο συνυπογράψαμε μετά των εταίρων μας της ΕΕ, μας καταδίκασαν οι πρώην φίλοι μας Ρώσοι,, εις αντίποινα, με κρίση ενέργειας. Την κρίση αυτή, λοιπόν, αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, υπήρξε πολύ σαφής ως προς την συμπεριφορά μας στα όσα μέτρα η Κυβέρνηση μας επιβάλλει επ’ αυτού, τονίζοντας πως «Όποιος δεν προσαρμοστεί, πεθαίνει».

Η ΕΕ, ωστόσο, έχει σκοπό να διαθέσει 140 δις ευρώ προς στήριξη των καταναλωτών ενέργειας, ενώ το ΔΝΤ ομολογεί κοινωνική αναταραχή, ένεκα της ανόδου τιμής της ενέργειας, σε όλο τον κόσμο.



Τώρα, το ΝΑΤΟ συνεδριάζει στις 13 και 14 Οκτωβρίου, προκειμένου να επιλύσει διάφορα «άμεσα» και «επείγοντα» θέματα τα οποία τγο απασχολούν, ενώ προς Ελλάδα πορεύονται ακόμη 70.000 λαθρομετανάστες, κατά πληροφορίες, εκ Τουρκίας, οι οποίοι και αυτοί, αντί να σωθούν, όπως χαίρονται πορευόμενοι, θα παγώσουν στην χώρα μας μεθ’ ημών, ελλείψη θέρμανσης κατά τον π επερχόμενο θανατερά παγωμένο χειμώνα.

Από την άλλη, δε, και κατά περίοδο πανακρίβειας των ειδών διατροφής, διεθνείς επιστήμονες, συμπεραίνουν πως ο πληθυσμός της Γης, κατά τις επόμενες γενιές θα μειωθεί τα μάλλα, λόγω της αλόγιστης παχυσαρκίας, στην οποία επιδιδόμαστε ασυλλόγιστα σήμερα.

Ψυχραιμία!

error: Content is protected !!