Η γραμμή εντολών των Windows αφήνει τα μαύρα και έχει πλέον θέματα! Η γραμμή εντολών των Windows αφήνει τα μαύρα και έχει πλέον θέματα!
Μια νέα λειτουργία καταφθάνει Η Microsoft συνεχίζει να δουλεύει σε ενημερώσεις για τα Windows 11 και τα διάφορα επιμέρους τμήματά τους και έτσι ανακοίνωσε τώρα την έκδοση 1.16 του Windows Terminal.... Η γραμμή εντολών των Windows αφήνει τα μαύρα και έχει πλέον θέματα!

Μια νέα λειτουργία καταφθάνει

Η Microsoft συνεχίζει να δουλεύει σε ενημερώσεις για τα Windows 11 και τα διάφορα επιμέρους τμήματά τους και έτσι ανακοίνωσε τώρα την έκδοση 1.16 του Windows Terminal.



Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, η γραμμή εντολών των Windows, που αποτελεί ένα από τα μακροβιότερα στοιχεία του λειτουργικού συστήματος, ετοιμάζεται να βάλει περισσότερο «χρώμα στη ζωή της». Συγκεκριμένα, το update 1.16 φέρνει τη νέα λειτουργία των θεμάτων, τα οποία θα δίνουν τη δυνατότητα στους προγραμματιστές και τους power users που περνούν αρκετό χρόνο στον υπολογιστή τους με την κονσόλα ανοιχτή, να προσαρμόσουν την εμφάνισή της.



Για την ώρα τα θέματα μπορούν να αλλάξουν μόνο έπειτα από την τροποποίηση ενός JSON, ωστόσο, σύντομα η Microsoft θα προσθέσει και ένα ειδικό UI για να κάνει τη διαδικασία ευκολότερη και για τους χρήστες που είναι λιγότερο εξοικειωμένοι.

Πέρα από τα θέματα, η ενημέρωση κάνει αλλαγές και στα χρώματα. Πλέον το Terminal θα κάνει από προεπιλογή χρήση του μαύρου ως background, ανεξαρτήτως του mode που έχετε επιλέξει για το λειτουργικό σας σύστημα γενικότερα.

Τέλος, το update φέρνει και τη δυνατότητα παραμετροποίησης της τοποθεσίας όπου ανοίγουν οι νέες καρτέλες, με τον χρήστη να αποφασίζει αν θέλει να πάνε στο τέλος της ουράς ή αμέσως μετά την επιλεγμένη καρτέλα. Φυσικά, δε λείπουν και οι διορθώσεις bugs.

unboxholics.com

error: Content is protected !!