ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Χείρα βοηθείας από τις ΗΠΑ περίμενε η Ευρώπη για τον φετινό χειμώνα, ο οποίος, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, θα... ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Χείρα βοηθείας από τις ΗΠΑ περίμενε η Ευρώπη για τον φετινό χειμώνα, ο οποίος, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, θα είναι «ο δυσκολότερος από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».



Ωστόσο, οι Αμερικανοί παραγωγοί πετρελαίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου, προειδοποιούν ότι δεν έχουν την δυνατότητα  να προμηθεύσουν την Ευρώπη κατά την διάρκεια της κρίσης, δηλώνοντας ανεπάρκεια παραγωγής.

Παράλληλα, και σύμφωνα με εκτιμήσεις τους, οι «Financial Times»,μας προδιαθέτουν να λάβουμε υπόψη μας πως μία ακόμη, και πιθανώς μεγάλη, μείωση των ρωσικών εξαγωγών, θα μπορούσε να οδηγήσει την τιμή του πετρελαίου εκ νέου πάνω από τα 100 δολάρια ανά βαρέλι.



Πάντως, η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να μην δεχθεί άλλη παροχή ενέργειας από την Ρωσία, μετά το τέλος του 2022, αδιαφορώντας  για το τι μέλλει γενέσθαι έστω και αν συνειδητοποιεί πως από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, η υπόσχεση που είχε δοθεί από τον πλανητάρχη, δεν θα ισχύσει.   



Προς επίρρωσιν δε της υποχώρησης αυτής, οι παραγωγοί ενέργειας των ΗΠΑ, δήλωσαν στην έγκυρη αμερικανική εφημερίδα πως  «Η παραγωγή μας, είναι αυτή που είναι και δεν υπάρχουν περιθώρια για αύξησή της, ούτε αναφορικά με το πετρέλαιο, ούτε και με το φυσικό αέριο»,  για να καταλήξουν  στο φοβερό «Δεν υπάρχει δυνατότητα για διάσωση της Ευρώπης, ούτε στον έναν τομέα, ούτε στον άλλον».

Κατά τα άλλα, όλα καλά!

error: Content is protected !!