ΕΠΟΧΙΑΚΗ, Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΕΠΟΧΙΑΚΗ, Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Το έγκλημα συμβαίνει όλο το χρόνο, αλλά οι ειδικοί λένε ότι δεν υπάρχει άλλη εποχή που να σχετίζεται με τη... ΕΠΟΧΙΑΚΗ, Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Το έγκλημα συμβαίνει όλο το χρόνο, αλλά οι ειδικοί λένε ότι δεν υπάρχει άλλη εποχή που να σχετίζεται με τη σταθερή αύξηση της εγκληματικότητας περισσότερο από τους καλοκαιρινούς μήνες.



Μια έκθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ το 2014 βρήκε σημαντικές εποχιακές τάσεις για σχεδόν δύο δεκαετίες που οι ειδικοί λένε ότι οδηγούν σε περισσότερα άτομα να γίνονται θύματα βίαιων εγκλημάτων κατά τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με μια ιδιαίτερη… προτίμηση τον Ιούλιο.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης διαπίστωσε ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις, η βία από συντρόφους και άλλα βίαια εγκλήματα συνέβαιναν συνήθως σε υψηλότερες συχνότητες από ό,τι κατά τη διάρκεια άλλων εποχών.



“Πιστεύω ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η βασική γραμμή. Η θερμοκρασία είναι ήδη υψηλότερη και γνωρίζουμε ότι οι υψηλότερες θερμοκρασίες συμβάλλουν στην εγκληματικότητα. Άρα είναι ήδη υψηλό. Και όσο αυξάνεται, ακόμα περισσότερο, πηγαίνετε για να δούμε μια αύξηση», δήλωσε στο FOX Weather ο δρ. Josh Klapow, ψυχολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα.

Η έκθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης διαπίστωσε ότι τα εγκλήματα συνήθως αυξάνονταν μόνο κατά μερικές ποσοστιαίες μονάδες. Ωστόσο, η βία από συντρόφους το καλοκαίρι ήταν σχεδόν 12% υψηλότερη από ό,τι το χειμώνα.



Ωστόσο, η έκθεση αυτή, όπως και άλλες παρόμοιες ανά τον κόσμο, δεν αναφέρει το πώς και σε ποιο ποσοστό τα Κράτη, μπορούν να εξαλείψουν τα εγκλήματα και να απαλλάξουν τις κοινωνίες από τους εγκληματίες.

error: Content is protected !!