ΠΕΡΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Όλα ξεκίνησαν το 2017 από δύο άτομα που επικοινωνούσαν διαδικτυακά και αργότερα συναντήθηκαν για να κάνουν σεξ. Η γυναίκα είχε... ΠΕΡΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Όλα ξεκίνησαν το 2017 από δύο άτομα που επικοινωνούσαν διαδικτυακά και αργότερα συναντήθηκαν για να κάνουν σεξ. Η γυναίκα είχε δηλώσει τη συμφωνία της με τη χρήση προφυλακτικού.

Κατά τη διάρκεια μίας εκ των δύο σεξουαλικών συνευρέσεων, ο κατηγορούμενος δεν χρησιμοποίησε προφυλακτικό, εν αγνοία της γυναίκας, η οποία αργότερα έλαβε προληπτική θεραπεία για τον HIV, και ο άντρας δικάστηκε για σεξουαλική επίθεση, αλλά αθωώθηκε.



Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο του Καναδά, απεφάσισε ναα θεωρείται έγκλημα από εδώ και στο εξής, η αθέτηση της υπόσχεσης για χρήση προφυλακτικού κατά τη διάρκεια του σεξ, χωρίς τη γνώση ή τη συναίνεση του συντρόφου.



Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, ένας άνδρας από τη Βρετανική Κολούμπια παραπέμπεται εκ νέου σε δίκη, για σεξουαλική επίθεση. «Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν είναι τόσο σαφές ότι όταν κάποιος έχει συμφωνήσει να κάνει σεξ με προφυλακτικό και το αφαιρεί χωρίς συναίνεση, αυτό συνιστά σεξουαλική επίθεση ή βιασμό» λέει στους New York Times η Λιζ Γκότελ, καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Αλμπέρτα και ειδική σε ό,τι αφορά τη σεξουαλική συναίνεση και την καναδική νομοθεσία.



Τα τελευταία χρόνια, η σεξουαλική ελευθερία, έχει χαρακτηριστεί σαν κοινωνική πρόοδος, η οποία όμως έχει συμπαρασύρει μεθ’ αυτής και την ασυδοσία και δημιουργήσει αυθαίρετες πρωτοβουλίες σε βάρος ορισμένων ανθρώπων, ώστε καθημερινών να ακούμε για θλιβερά τεκταινόμενα και να αντιμετωπίζουμε ακραίες και έξαλλες καταστάσεις. Σε μία σύγχρονη κοινωνία, η οποία πιστεύει ότι λυτρώθηκε, επειδή απελευθερώθηκαν οι σεξουαλικές σχέσεις και από ταμπού έγιναν σύγχρονος τρόπος ζωής, αντιλαμβανόμαστε πλέον πως τα άγρια ένστικτα του ανθρώπου, έχουν κάποτε και την ανάγκη κάποιων απαραίτητων περιορισμών.

error: Content is protected !!