ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Για περισσότερα από 70 χρόνια, η ταυτότητα του λεγόμενου «Somerton Man», ενός άνδρα που βρέθηκε νεκρός σε μια παραλία της... ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Για περισσότερα από 70 χρόνια, η ταυτότητα του λεγόμενου «Somerton Man», ενός άνδρα που βρέθηκε νεκρός σε μια παραλία της Αυστραλίας με ένα παράξενο σημείωμα στην τσέπη του, παρέμενε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στα εγκληματολογικά χρονικά της χώρας.



Τα αλλόκοτα στοιχεία της συγκεκριμένης υπόθεσης (γνωστής και ως υπόθεσης «Ταμάμ Σουντ») και η αδυναμία των Αρχών να βγάλουν νόημα οδήγησαν όλα αυτά τα χρόνια σε πολλές θεωρίες για τον θάνατο του άγνωστου άνδρα. Πολλοί πίστεψαν ότι πρόκειται για κατάσκοπο, ενώ άλλοι ότι δολοφονήθηκε από την ερωμένη του.



Πέρα από τα γενετικά ευρήματα που οδήγησαν τον Άμποτ στο όνομα «Καρλ Γουέμπ» υπάρχουν και άλλα στοιχεία που δημιουργούν στον καθηγητή την πεποίθηση ότι έλυσε πράγματι το μυστήριο.

Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι βρήκε πώς συνδέεται ο Γουέμπ με το όνομα «Τ. Κιάν» που ήταν τυπωμένο πάνω στη γραβάτα του «Άνδρα του Σόμερτον».



«Ο γαμπρός του Καρλ Γουέμπ ονομαζόταν Τόμας Κιάν και ζούσε σε απόσταση 20 λεπτών από το σπίτι του στη Βικτόρια» είπε ο καθηγητής Άμποτ στο ABC News, εξηγώντας ότι δεν αποκλείεται μερικά από τα ρούχα του μυστηριώδους άνδρα να ήταν δανεισμένα ή χαρισμένα απο εκείνον.

Ο καθηγητής Άμποτ όμως έχει εντοπίσει και μια πιθανή αιτία για την παρουσία του Γουεμπ στην Αδελαΐδα. «Έχουμε αποδείξεις ότι ήταν σε διάσταση με τη γυναίκα του, η οποία είχε μετακομίσει στη Νότια Αυστραλία. Είναι λοιπόν πιθανόν να ταξίδευε με σκοπό να την εντοπίσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

error: Content is protected !!